Cheltuielile cu pregătirea profesională a tinerilor ar putea fi deductibile

Angajați
Angajați

Cheltuielile firmelor cu pregătirea profesională a tinerilor vor putea fi deductibile din punct de vedere fiscal, a declarat marţi Anca Dragu, ministrul Finanţelor Publice, în cadrul Topului Naţional al Firmelor Private din România, eveniment organizat de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), în parteneriat cu Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri (MECRMA). 

Potrivit ministrului Finanţelor se vor putea deduce atât cheltuielile cu formarea profesională şi cu salarizarea profesorilor care vin să pregătească un tânăr, cheltuielile de cazare şi de masă pentru aceşti tineri, cât şi cele pe care angajatorul ele are cu echipamentele necesare pregătirii profesionale.

'Foarte important este domeniul de pregătire profesională. Este important în special pentru dumneavoastră (antreprenorii - n.r.) ca şi angajator dar şi pentru absolvenţi, pentru tinerii absolvenţi de liceu. Pentru susţinerea învăţământului şi o mai bună pregătire profesională a tinerilor propunem acordarea de facilităţi societăţilor interesate de programe de calificare profesională', a spus Dragu.

Ministrul Finanţelor a precizat că Executivul vrea ca tinerii să aibă acces mai uşor la o pregătire aplicată.

'Vrem ca tinerii să aibă un acces mai uşor la o pregătire aplicată, iar angajatorii să fie motivaţi să investească în formarea profesională a tinerilor. Mă refer aici nu numai la cheltuielile pe care un angajator le are cu pregătirea în mod direct, cu formarea profesională, cu salarizarea profesorilor care vin să pregătească un tânăr, cu cheltuielile de cazare, de masă pentru aceşti tineri, dar şi cheltuieli pe care angajatorul ele are cu echipamentele care sunt necesare pregătirii profesionale. Toate aceste cheltuieli vor fi deductibile din punct de vedere fiscal, facilitând astfel investiţiile dumneavoastră în pregătirea profesională', a spus ministrul Finanţelor Publice.

Scutire de la impozit pe profitul reinvestit

O altă măsură anunţată marţi de ministrul Finanţelor este extinderea scutirii de impozit pe profitul reinvestit pe perioadă nedeterminată. Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), în parteneriat cu Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri (MECRMA), organizează, marţi, ediţia cu numărul XXIV a Topului Naţional al Firmelor Private din România. Topul se desfăşoară, pentru al doilea an consecutiv, concomitent cu Târgul Serviciilor/Produselor de Excelenţă pentru Întreprinderi.

'Evenimentul este unul de referinţă pentru mediul de afaceri românesc, cu această ocazie vor fi recunoscute meritele întreprinzătorilor şi vor fi promovate cele mai performante întreprinderi ale anului 2015. Manifestare de tradiţie, TOP-ul transpune bunele practici internaţionale în domeniu şi se bucură de recunoaşterea la nivel european şi internaţional a Uniunii Europene a Artizanatului şi a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (UEAPME) şi a Asociaţiei Mondiale a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (WASME)', susţin organizatorii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel