Cheltuieli inutile de milioane de euro, pentru ministerul lui Funeriu

daniel_funeriu
daniel_funeriu

Un contract de închiriere a mai multor licențe software pentru Ministerul Educației, încheiat de către Guvernul condus de Emil Boc în 2011, a produs o pagubă la buget de aproximativ de circa 5,5 milioane de euro. 

Contractul încheiat în 17 august 2011 pentru Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, condus la acea dată de Daniel Funeriu, a produs cheltuieli inutile, din moment ce verificările ulterioare au dovedit că doar 60% din licențele comandate erau utilizate.

Guvernul Boc a închiriat, în 2011, 186.087 de licenţe software pentru Ministerul Educaţiei, conform unui contract valabil până la 31 decembrie 2012, angajându-se să plătească 13,9 milioane de euro, scrie rtv.net.

Ulterior, în 2012, verificările întreprinse au relevat că un număr de 73.000 de produse au fost cumpărate inutil, circa 5,5 milioane de euro plătindu-se în plus, inutil.

La iniţiativa Ministerului Comunicaţiilor, în luna octombrie 2012, a fost constituită o Comisie interministerială responsabilă, printre altele, de soluţionarea situaţiei licenţelor destinate sistemului educaţional. Comisia a fost formată din reprezentanți ai MSI, Ministerului Finanțelor Publice, Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, Ministerului Public, Ministerului Administrației și Internelor, Ministerului Apărării Naționale, Serviciului Român de Informații, Serviciului de Informații Externe, Serviciului de Telecomunicații Speciale, Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare în Informatică –ICI.

Potrivit sursei citate, în scopul recuperării pagubei, în decembrie 2012, Guvernul actual a reușit să prelungească termenul de utilizare a licenţelor educaţionale până la finalul anului 2013, în urma unor negocieri și fără a mai fi făcute plăți suplimentare. De asemenea, s-au modificat cantitățile inițiale la cantitățiile efectiv utilizate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel