Chelsea - Atletico Madrid, scor final în sferturile Ligii Campionilor

Chelsea s-a calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Atletico Madrid cu scorul de 2-0, miercuri seara, la Londra, în manşa secundă a optimilor de finală.

Londonezii, care au câştigat cu 1-0, în tur, la Bucureşti, s-au impus acum prin golurile marcate de marocanul Hakim Ziyech (34) şi de internaţionalul italian de origine braziliană Emerson Palmieri (90+4), la doar un minut de la intrarea pe gazon.

Chelsea, care e neînvinsă în acest sezon de Champions League, cu şase victorii şi două egaluri, s-a calificat în sferturile competiţiei pentru prima oară din 2014. Chelsea a pierdut doar unul din ultimele sale 20 de partide jucate acasă, în 12 obţinând victorii. Atletico a făcut o primă parte de meci destul de bună, însă fără a crea pericol la poarta lui Mendy.

La 0-0, madrilenii au cerut penalty după un duel între Cesar Azpilicueta şi Yannick Carrasco în careul gazdelor, dar arbitrul italian Daniele Orsato nu a considerat că a fost fault. Echipa antrenată de Thomas Tuchel a deschis scorul în min. 34, la capătul unui contraatac purtat de Werner, care a centrat perfect pentru Ziyech, iar acesta a îndeplinit o simplă formalitate. Atletico a avut o singură şansă notabilă în prima repriză, prin portughezul Joao Felix (39), al cărui şut de la 18 metri a fost atenuat de un fundaş şi nu a reprezentat un pericol pentru Mendy.

În partea secundă, Chelsea a dominat clar jocul, iar portarul Oblak a fost nevoit să se opună golului în min. 48 (Werner) şi 57 (Ziyech). Edouard Mendy a fost din nou la post la mingea şutată din unghi de Joao Felix (76). Atletico a rămas în min. 82 în zece oameni, Savic fiind eliminat pentru lovirea lui Ruediger.

Şi aşa, echipa lui Diego Simeone putea înscrie, însă Mendy a apărat şutul lui Moussa Dembele (90+2). Chelsea a marcat al doilea gol prin Emerson (90+4), în urma unui contraatac purtat de Pulisic.

Pe Stamford Bridge au evoluat echipele: Chelsea: Edouard Mendy - Azpilicueta (căpitan), Zouma, Ruediger - Reece James, Kante, Kovacic, Marcos Alonso (Chilwell, 90+4) - Ziyech (Pulisic, 77), Havertz (Emerson, 90+3) - Werner (Hudson-Odoi, 83). Antrenor: Thomas Tuchel.

Atletico: Oblak - Trippier (Lemar, 69), Savic, Gimenez, Lodi (Hermoso, 46) - Koke (căpitan), Marcos Llorente, Saul, Ferreira-Carrasco (Moussa Dembele, 54) - Joao Felix, Luis Suarez (Angel Correa, 59). Antrenor: Diego Simeone. Arbitru: Daniele Orsato (Italia), informează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel