Chelaru: Rocada Morar-Kovesi, un film trist și sfidător

”Jocul de glezne” dintre Daniel Morar și Laura Codruța Kovesi este un ”film trist și sfidător”, în care cei doi jignesc întreaga breaslă a procurorilor, atunci când transmit cu ”aroganță” că ”sunt de neînlocuit” la conducerea Parchetului General și a DNA, consideră vicepreşedintele PSD Ioan Chelaru.

Într-un comunicat intitulat "În afară de Dumnezeu, nimeni nu este de neînlocuit!", social-democratul Ioan Chelaru, afirmă că "asistăm în aceste zile extrem de tulburi la un altfel de circ, dar mult mai tăcut, adică la presupusa rocadă a procurorului general de pe lângă ICCJ şi a șefului DNA. Contrar aşteptărilor instituţionale şi a cutumelor care ar fi trebuit să o determine pe doamna Kovesi să delege şefia ministerului public primului adjunct Marius Iacob, aceasta a ales să-l aducă pe aceasta înalta funcţie pe prietenul domniei sale, Daniel Morar. Mai mult, doamna Kovesi face lobby la vedere pentru desemnarea de către ministrul justiţiei a domnului Morar pentru această funcţie şi îşi anunţă disponibilitatea de a ocupa domnia sa scaunul de şef al DNA", constată Chelaru, relatează Mediafax.

În opinia vicepreședintelui PSD, aroganța de care dau dovadă Daniel Morar și Laura Kodruța Kovesi, considerându-se de neînlocuit, jignește profund întreaga breaslă a procurorilor.

"Am senzaţia că privesc un film cu Stan si Bran! Din păcate, însă, registrul acestui film nu este deloc comic, ci, mai degrabă, trist şi sfidător… Oamenii ăştia chiar au senzaţia că fără ei nu se poate, că sunt de neînlocuit, că au ajuns un fel de far călăuzitor al justiţiei din ţara noastră. Prin modul de a gândi aceste schimbări şi, mai ales de a acţiona, jignesc profund toata breasla procurorilor. Domniile lor transmit fără ocolişuri că nimeni nu-i mai presus de ei din punct de vedere profesional şi moral. O asemenea aroganţă şi autosuficienţă am mai întâlnit doar la «tătucul» lor, dar am sperat să fie o trăsătura care să rămână între pereţii Palatului Cotroceni. Iată, însă, că discipolii şi-au ajuns foarte repede maestrul! Joaca «de-a Dumnezeu» ne costă foarte mult, dar lor nu le pasă, pentru că, de fapt, ceea ce-i interesează este să-şi acopere reciproc activitatea dubioasă din mandatele lor. Sunt convins că Ministrul Justiţiei nu va ţine cont de acest »joc de glezne» al celor doi şi va nominaliza alte două persoane cu o pregătire profesională exemplară şi mai presus de orice dubii privind moralitatea", conchide Ioan Chelaru.

În cadrul unei declarații de final de mandat ca procuror general al României, Codruţa Kovesi, a declarat, luni, că nu exclude o candidatură pentru Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) şi nicio eventuală funcţie ce presupune o activitate legată de Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) sau de activităţi anticorupţie, după ce l-a delegat, pentru o perioadă de şase luni, pe procurorul şef al DNA, Daniel Morar, în funcţia de prim-adjunct al procurorului general.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel