Charles, omul din spatele coroanei. Vorbeşte cu plantele, practică yoga şi e îndrăgostit de vinuri şi brânza veche

Foto: Facebook The Royal Family
Foto: Facebook The Royal Family

Înainte de încoronare, jurnalista Charlotte Cripps de la The Independent a vorbit cu surse regale şi a dezvăluit mai multe obiceiuri bizare ale noului monarh, Regele Charles.

Despre Charles al III-lea nu s-a știut întotdeauna mai nimic. A trăit discret, ca de altfel întreaga familie regală, şi şi-a ţinut multe dintre obiceiurile şi preferinţele personale departe de ochii lumii. Soarta acestuia se schimbă de mâine. La 74 de ani, este cel mai bătrân moștenitor care a preluat vreodată tronul britanic. 

În 6 mai devine al 40-lea monarh care a primit o încoronare la Westminster Abbey, o tradiție care datează din 1066. Publicul a reuşit să-l cunoască pe viitorul rege doar din articolele din presă, cărţi biografice şi câteva documentare. Însă puţini sunt cei care ştiu, de pildă, că lui Charles îi place "la nebunie" brânza maturată cât mai mult, are obiceiul să-şi vorbească în oglindă sau cu plantele pe care adoră să le îngrijească sau că seara rar se întâmplă să adoarmă fără să citească ceva înainte.

Vorbeşte cu plantele

În trecut, Charles a fost tachinat pentru că vorbea cu plantele sale, dar atracţia sa pentru grădinărit şi tot ce e viu şi verde l-a adus mereu în mijlocul naturii, în poze, în timpul liber şi la evenimente de familie, scrie The Independent. Nu a suportat niciodată clădirile, betonul, griul, şantierele şi aglomerările urbane. Chiar a criticat extinderea Galeriei Naționale a Londrei în 1984 drept un „cărbune monstruos pe fața unui prieten drag și elegant”. Iubește arta și este un fan înfocat al lui Shakespeare - piesa sa preferată este  Henric al V-lea . Apetitul său pentru activități intelectuale ar fi putut, de fapt, să fi torpilat chiar luna de miere a primei sale căsătorii: se pare că era mai interesat de volumele scriitorului sud-african Laurens van der Post decât să iasă cu noua soție, Prințesa Diana.

Mulţi l-au descris, de-a lungul timpului, ca pe "un excentric ciudat și privilegiat", conform publicaţiei citate. Potrivit unui apropiat lui Charles, se pare că ar fi doar zvonuri. A fost dezminţit episodul ilustrat şi în filmul  "On Royalty" al lui Jeremy Paxman din 2006 când lui Charles i-ar fi fost servite șapte ouă fierte, unul după altul, până când a fost mulţumit, pentru că celelalte ar fi fost prea moi. Dimpotrivă, spune pentru The Independent "sursa" din rândul apropiaţilor lui, "Charles ura risipa. Deci nu e adevărat."

E fan Martini şi plăcinte cu carne de oaie

Se crede că Charles bea chiar şi la prânz o combinaţie de Martini cu vermut sec în proporţie de 50/50. „Este un amestec de extravaganță și economie”, potrivit unei alte surse. „Va păstra o haină veche de tweed și o va blestema de multe ori numai să nu renunţe la ea.” Cu toate acestea, este fan calitate. „Contează detaliile – de la husa de pernă până la soneria unui ceas”, notează The Independent.

Charles este harnic, aproape de workaholic. Nu de puţine ori a fost găsit de Camilla adormit la biroul lui, noaptea târziu. Este foarte practic: scrie de mână pentru toată lumea, precum și toate notele pentru personal. „Este un organizator desăvârşit” spune familia.

Preferă mâncarea organică

„Îi place mâncarea sănătoasă și yoga – mănâncă doar organic – are această latură holistică.” se arată în memoriile revelatoare ale lui Harry. „Harry este „băiatul drag” al lui Charles. Îi place foarte mult și simte simpatie pentru poziția în care se află”, potrivit surselor The Independent. „Vrea să păstreze o cale deschisă pentru întoarcerea sa și este îngrijorat de sănătatea sa mintală și nu vrea să o strice în continuare.

La ceremonie, Prințul Harry va fi așezat în spatele altor membri ai familiei regale în Westminster Abbey. Charles va îmbrăca hainele maiestuoase tradiționale și pantofii personalizați din piele de vițel din Elveția. „Charles știe că acesta este un moment crucial în istoria monarhiei britanice – acesta este momentul în care trebuie să-i atragă pe oameni”, spune Jobson. „Tânăra generație nu este angajată în același mod ca în trecut.” Potrivit unui sondaj, mai mult de o treime din generația Z vrea ca monarhia să fie abolită.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel