CFR SA și CE au semnat un contract de finanţare de 440 milioane de euro

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA şi Comisia Europeană, prin Agenţia Executivă pentru Inovații și Rețele (INEA), au semnat contractul de finanţare, în valoare totală de 440 milioane de europentru modernizarea tronsonului Apaţa - Caţa.


Tronsonul feroviar Apaţa - Caţa reprezintă un lot important în cadrul programului de reabilitare a liniei de cale ferată Braşov - Sighişoara, componentă a Coridorului Rin - Dunăre, se precizează în comunicatul transmis de CFR SA.

Proiectul de modernizare a tronsonului Apaţa - Caţa, în lungime de 28,44 kilometri, va contribui la atingerea obiectivului principal de promovare a mobilităţii sustenabile pe secţiunea Frontieră Ungară - Curtici - Arad - Simeria - Sighişoara - Braşov, prin: creşterea vitezei de circulaţie la 160 kilometri/oră, reducerea duratei de transport, creşterea siguranţei feroviare, facilităţi pentru accesul persoanelor cu mobilitate redusă şi introducerea sistemelor moderne de semnalizare şi de management al traficului.

"Prin semnarea acestui contract de finanţare, CFR SA şi-a asigurat sursa de finanţare în vederea lansării procedurii de achiziţie a lucrărilor aferente tronsonului Apaţa - Caţa şi, astfel, se continuă programul de modernizare a infrastructurii feroviare pe ramura nordică a Coridorului IV feroviar, cuprinsă între Curtici - Braşov - Constanţa', a declarat directorul general al companiei, Marius Chiper.

Valoarea cheltuielilor eligibile aferente întregului proiect este de 538,301 milioane de euro, din care 440,007 milioane de euro reprezintă valoarea grantului (finanţare europeană nerambursabilă), acordat de Comisia Europeană, prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei (CEF). Cofinanţarea va fi asigurată de la bugetul de stat, respectiv 98,294 milioane de euro, pentru perioada 2016 - 2020, şi 167,571 milioane de euro, pentru perioada 2021 - 2023.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel