CFR Marfă-CET Govora, contract pe patru ani

 CFR Marfă a semnat un acord-cadru pe patru ani cu CET Govora pentru transportul unei cantităţi de circa 9 milioane de tone de cărbune energetic, acesta consolidând veniturile şi poziţia societăţii pe piaţa transporturilor feroviare de marfă, a anunţat, luni, compania de transport feroviar de marfă. 

"CFR Marfă a semnat în data de 1 noiembrie 2017 un acord - cadru pe 4 ani cu SC CET Govora SA, pentru transportul a circa 9 milioane de tone cărbune energetic de la depozitele Alunu şi Berbeşti până pe estacadele de descărcare aparţinând CET Govora. Transportul a fost câştigat în urma unei licitaţii deschise organizată în data de 6 octombrie 2017, la care au participat şi alţi operatori de transport feroviar de marfă", se arată într-un comunicat al societăţii. 

În primele 9 luni ale acestui an, CFR Marfă şi-a crescut volumul de mărfuri transportate cu 14,4% faţă de primele 9 luni 2016 şi a înregistrat creşterea cu 10% a veniturilor din transport, reuşind să diminueze pierderile cu 20,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2016. 

În semestrul I 2017 societatea a avut o cotă de piaţă de 49,5%. 

CFR Marfă a transportat în anul 2016 circa 83% din cărbunele transportat pe calea ferată şi deţine astfel un rol strategic în asigurarea cărbunelui necesar funcţionării sistemului energetic naţional. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel