Cezar Stancu demisionează din funcția de subsecretar de stat. De asemenea, și PSD l-a suspendat ca urmare a trimiterii sale în judecată într-un dosar instrumentat de DNA

PSD a transmis o precizare privind situația în care se află Cezar Stancu.

„Cezar Stancu demisionează din funcția de subsecretar de stat – vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Cetățenie. De asemenea, este suspendat din PSD, ca urmare a trimiterii sale în judecată într-un dosar instrumentat de DNA. PSD a luat act de aceste decizii și transmite, cu consecvență, același mesaj. Legea trebuie aplicată, fiecare răspunde pentru faptele comise!”, a transmis PSD.

Mită unui poliţist rutier pentru a nu-l amenda

Costin Stancu, la data faptei vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzat că a dat mită unui poliţist rutier pentru a nu-l amenda.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis, marţi, procurorii de la Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Cezar-Costin Stancu, la data faptei vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie cu rang de subsecretar de stat, în sarcina căruia s-a reţinut comiterea infracţiunii de dare de mită.

Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriul trimis instanţei că, la data 1 septembrie, în contextul efectuării unui control privind respectarea normelor la regimul circulaţiei pe drumurile publice, Cezar-Costin Stancu a fost oprit în trafic de către un echipaj de poliţie, ocazie cu care i-ar fi promis agentului constatator că-l va "cinsti" pentru ca acesta să nu-i aplice o amendă contravenţională pentru nerespectarea obligaţiei de a avea asupra sa cartea de identitate şi permisul de conducere.

"Promisiunea s-ar fi materializat la scurt timp, inculpatul Cezar-Costin Stancu remiţându-i poliţistului suma de 200 lei, disimulată în interiorul unei poliţe de asigurare auto", arată anchetatorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel