Cezar Preda, zdrobitor cu PNL. Strategia eșecului

Cezar Preda
Cezar Preda

Deputatul Cezar Preda a făcut un rechizitoriu la adresa PNL după moțiunea de cenzură împotriva guvernului condus de Viorica Dăncilă. 

”PNL nu s-a prezentat ca o alternativă la guvernare, nu a avut un program alternativ la programul guvernului, nu a prezentat o listă, o echipă competentă de miniştri care să te determine să faci comparaţie cu incompetenţa guvernului actual şi să dai încredere că lucrurile evoluează în bine dacă îi schimbi. Nu a avut o echipă puternică de comunicare şi o echipă solidă de negociere cu ceilalţi actori politci, nu au avut. De ce, vom vedea? Cred că vom face o analiză. Un alt minus pe care eu îl văd este că am rămas ancoraţi în lupta aceasta în privinţa justiţiei şi a politizării ei şi a distrugerii sistemului juridic românesc de către PSD, ceea ce este real şi ştim că trebuie să fie componentă a acţiunii noastre politice, dar România nu e mulţumită numai cu atât.

Strategia nu a dat și nu va da rezultat

Atâta timp cât nu ai abordat, din timp, o ofertă către români cu privire la infrastructură, la economie, la educaţie, la sănătate şi nu spui nimic românului ce vei face tu, românul te asimilează cu societatea civilă, cu partidele care nu au altceva de oferit cum e USR, care e canalizat 100% pe această luptă, şi punând în balanţă acel procent de 64,5% pe care coaliţia l-a arătat ieri lucrurile riscă să rămână în acelaşi stadiu. Ca un politician vechi mi-aş permite să trag şi eu o concluzie generală plecând de la ideea că România are neapărată nevoie de un Guvern competent şi de un prim-ministru european.

Eu cred că strategia de presiune a partidelor şi a societăţii civile nu a dat şi nu va da rezultat. Eu zic că este o eroare să continuăm aşa. Eu cred că românii vor să vadă o altă abordare a tuturor responsabililor din această ţară, de la preşedintele României, liderii de partide, prim-ministrul, preşedinţii Camerelor, responsabilii din justiţia românească... să se adune la masă să discute şi să găsească calea... Astfel se limitează paranoia unora, se elimină incompetenţa altora şi se stabilesc căi de acţiune, pentru că românii ştiu că vor să trăiască mai bine, iar Europa vrea să vadă că noi suntem în stare să-i conducem 6 luni. Or, dacă cineva crede că aceste presiuni în stradă şi aceste acţiuni ale noastre democratice, introducând o altă moţiune în septembrie va avea altă şansă, din punctul meu de vedere se înşală. Trebuie schimbată strategia”, a declarat Cezar Preda.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel