Cezar Preda: Nu este momentul pentru modificări la Codul Penal

Cezar Preda susține că sistemul juridic românesc poate fi îmbunătățit în permanență, dar că orice modificare adusă acum Codului Penal, când "situația politică este sub lupa Justiției”, poate fi privită ca o ingerință în funcționarea acesteia.

"În condițiile în care situația politică din România este sub lupa Justiției, orice modificare în legile care reglementează funcționarea Justiției române nu poate fi privită decât ca o ingerință în Justiție sau ca o încercare de a proteja și a ascunde anumite probleme care îi lezează pe parlamentari. Eu nu cred că acum este momentul pentru modificări.

Eu cred că sistemul juridic românesc poate fi tot timpul îmbunătățit și cred că se pot face modificări la aceste legi, dar în condițiile în care nu există asemenea presiune pusă pe Parlamentul României", a declarat Cezar Preda pentru Opinia Buzău.

Reamintim că zece deputaţi au depus la Senat un proiect de modificare a Codului de Procedura Penală care lasă procurorii fără o serie de instrumente de anchetă, îngreunează obţinerea denunţurilor, face mai dificilă arestarea şi reţinerea, reduce teremenele de prescripţie şi introduce o nouă infracţiune, abuzul de putere al organelor judiciare, scrie sursa citată.

VEZI ȘI: Cezar Preda explică de ce se apropie Ponta de Băsescu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel