Cezar Preda: Klaus Iohannis, mai dur decât Traian Băsescu. La ce se referă

Liberalii vor să ajungă la putere prin alegeri, nu "prin combinagii și combinații", iar, în ciuda a ceea ce se spune, președintele Klaus Iohannis este "mai dur" decât fostul şef al statului, Traian Băsescu, a afirmat vicepreşedintele PNL, Cezar Preda, pentru replicaonline.ro.

Întrebat cum comentează declarația fostului președinte Traian Băsescu, potrivit căreia, din toamnă, PSD va fi în opoziție, iar PNL la guvernare, cu UNPR, Cezar Preda a afirmat: "Eu am fost un om destul de aproape de președintele Traian Băsescu și, prin declarația pe care a făcut-o domnia sa, i-am recunoscut stilul.. ceea ce cred că nu înțelege domnia sa sau nu vrea să înțeleagă, este că stilul s-a schimbat. E drept, dacă dânsul era, în combinațiile pe care le făcea cu mare plăcere și cu mare dexteritate, ăsta era un scenariu!

Semnalul pe care îl dă noul PNL, sub conducerea celor doi co-președinți și sub tutela președintelui Klaus Iohannis, este o altă abordare. Noi nu abordăm prin combinagii și prin combinații, noi vrem să ajungem la putere prin alegeri. Este cel mai solid vot de a guverna, înseamnă că ai o credibilitate pe care ți-o încredințează votul. E posibil să ajungi la guvernare din ceea ce înseamnă frământarea PSD, care se dezintegrează pe zi ce trece, cu aripi, cu anumite atitudini care, iată, dorința de a fi și de stânga și de dreapta în același timp, a fura un Cod Fiscal făcut de liberali și a-l pune în aplicare crezând că liberalii vor înghiți gălușca... ceea ce am și făcut, am votat că nu aveam ce să facem, era al nostru, dar imediat l-au dublat cu măsurile astea populiste, pe care le face stânga când împarte bunăstarea... iată, stilul ăsta, îi poate duce în colaps în toamna asta și e posibil să asistăm la o formare de o nouă majoritate. (...) Eu cred că ambele scenarii sunt posibile, nu le-a descoperit Traian Băsescu, dar nu cred că se va face în stilul Traian Băsescu", a spus Cezar Preda.

Geoană cere salarii mai mari pentru angajații din penitenciare

Cât despre noul stil al PNL, al președintelui Iohannis, Cezar Preda a precizat: "Obligația de a te ține de cuvânt și a respecta ceea ce e pus pe hârtie. (...) Bine, nici un președinte nu speră să stea la 70 și ceva la sută, la a sta la peste 60 la sută timp de un an e încă foarte bine. Chestiunea nu ține de uzură, ci de trecerea emotivității a alegerii unui președinte.

Domnul Iohannis, oricât ar încerca media și comentariile politicienilor, a-l duce în aceeași zonă de a face politică cu ce a fost domnul Traian Băsescu, domnul Ion Iliescu, este eronată, pentru că are alt stil.

Gelu Vișan: Traian Băsescu, un îngeraș pe lângă Klaus Iohannis

Întâlnirile mele personale cu domnia sa, dinainte de a fi președinte, erau foarte riguroase, în sensul că ce a spus că face, a făcut. La domnul Iohannis ați observat o chestiune destul de criticată și comentată, când a spus că vrea un guvern, nu al lui, ci cel care i-a spus lui când l-a sprijinit la președinție, că are un program. I-a convenit programul. Zice că acest program al nostru e bun pentru români. Va face orice e legal și constituțional ca PNL să ajungă la guvernare. Am să vă spun un lucru: toată lumea a avut senzația că cu Traian Băsescu nu te puteai juca. El era atotștiutor și atotdeținător de putere. Să știți că, din punctul acesta de vedere, mai dur este domnul Iohannis! La domnul Băsescu erau canale, oamenii care îl sfătuiau, la domnul Iohannis nu prea se simte. Adversarii politici îi atacă consilierii, ca și cum consilierii vin în numele domnul Iohannis. Nu e adevărat. Un președinte e președinte și eu cred că domnul Iohannis va fi așa cum l-am văzut noi. Vedem ce va demonstra viitorul", a adăugat liderul liberal.

Reacție din PNL, după ce ministrul Cazanciuc a sesizat CSM

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel