Cezar Preda, în dilemă, după evaluarea candidaților de către Monica Macovei

Prim-vicepreședintele PDL Cezar Preda face front comun cu cei care o incriminează pe președinta Comisiei de Etică a ARD, Monica Macovei, în problema evaluării candidaţilor la alegerile parlamentare. Acesta susține că unele criterii invocate pentru avizul negativ al Comisiei pentru unii candidați, cum ar fi cel al imaginii proaste nu se susține, pentru că, dacă s-ar analiza tot ceea ce s-a scris în presă, "doamna Monica Macovei nu mai candidează niciunde". 

Cezar Preda contestă anumite criterii care au stat la baza verificării dosarelor candidaților ARD.

"Comisia condusă de doamnei Macovei nu are drept de veto. Decizia politică o iau co-preşedinţii alianţei şi sunt situaţii când pot lua alte decizii. Vă dau un exemplu: m-a interesat Diaspora. Doamna Macovei i-a găsit pe cei doi candidaţi că au o imagine proastă în presă. Dacă mă iau după imaginea proastă în presă, înseamnă că doamna Macovei nu mai candidează nicăieri în lumea asta. Eu ce să fac, să mă iau după presă şi să-mi retrag candidaţii. Toţi adversarii mei politici cu ce să mă atace, scriu de mine", a precizat, vineri, Cezar Preda, la România TV.

Liderul PDL se raliază astfel mai multor candidaţi democrat-liberali, care au primit aviz negativ din partea "Comisiei Macovei", ei contestând modul în care s-a ajuns la concluzia că nu trebuie să participe la alegeri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel