Cezar Preda: "Este mort și îngropat"

agerpres_6640805
agerpres_6640805

Cezar Preda a spus că trebuie să se găsească o soluție imediată pentru finanțarea și relansarea Programului Casa Verde.

Deputatul PDL de Buzău susține că programul s-a bucurat de un succes important la debutul său, dar în prezent lucrurile stau diferit. Scopul era îmbunătățirea calității aerului, apei și solului prin reducerea gradului de poluare cauzată de arderea lemnului și a combustibililor fosili.

„Lansat, dar blocat imediat în 2008, relansat în 2010 cu alocarea unui buget de 110 milioane de lei, programul Casa Verde a atras, într-un singur an, peste 18.000 de cereri de finanţare, din care 14.600 soluţionate prin acordarea subvenţiei. Astfel, în prima sesiune a programului, la nivelul județului Buzău au fost depuse 326 de dosare, din care 220 au fost aprobate, iar în cea de-a doua sesiune, buzoienii au depus cu peste 40 la sută mai multe dosare decât în cea precedentă, sumele solicitate fiind cu 52 la sută mai mari, ceea ce a făcut ca județul Buzău să se afle clasifice între județele fruntașe.

Însă, în 2012, programul a fost oprit din lipsă de fonduri şi după ce Curtea de Conturi a semnalat unele disfuncţionalităţi în derularea sa, iar în anul 2013 Administrația Fondului pentru Mediu nu a avut prevăzută lansarea unei noi sesiuni de depunere a dosarelor de finanțare pentru Programul Casa Verde. În altă ordine de idei, programul este mort şi îngropat! La fel și industria solară care abia își mijește ochii în România. Așa înțelege un guvern condus de un socialist să încurajeze creșterea economică!”, arată Cezar Preda în interpelarea adresată ministrului Mediului şi Schimbărilor Climatice, Attila Korodi, scrie Opinia Buzău.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel