Cezar Preda: Antonescu, apariție halucinantă, incoerentă

 

Președintele interimar Crin Antonescu a avut marți seară o ”apariție halucinantă, incoerentă”, mânat de o ură sinceră față de președintele suspendat Traian Băsescu și față de statul de drept, răspunzând în primul rând șantajului premierului Victor Ponta, a afirmat, miercuri, prim-vicepreşedintele PDL, Cezar Preda.

Potrivit democrat-liberalului, PSD a obținut portofoliul Ministerului de Externe în schimbul unui șantaj al lui Victor Ponta, în schimbul prelungirii interimatului lui Crin Antonescu la președinția statului.

„Crin Antonescu, în ura sa sinceră faţă de Traian Băsescu şi faţă de statul de drept, a avut o apariţie halucinantă, incoerentă. El a răspuns aseară în primul rând şantajului lui Victor Ponta cu privire la durata şederii sale la Cotroceni. Victor Ponta, în schimbul rămânerii lui Antonescu încă două săptămâni la Cotroceni, i-a cerut şi a obţinut Ministerul de Externe", a precizat Cezar Preda, citează Mediafax.

Prim-vicepreședintele PDL a susținut că premierul Ponta nu mai are absolut niciun motiv legal de a nu închide referendumul, iar „Antonescu este disperat în încercarea de a mai rămâne până pe 31 august la Cotroceni", fiind conștient că închiderea referendumului va avea efect plecarea sa de pe scena politică.

„Aceasta este explicaţia ieşirii sale nervoase, nu atât asupra lui Traian Băsescu şi asupra instituţiilor fundamentale ale statului, lucru pe care le ştiam, cât mai ales pentru atitudinea lui Victor Ponta, aceea de a închide referendumul şi criza, fără a-şi atinge obiectivul, care are ca efect plecarea sa din politică", a mai spus Cezar Preda.

Președintele interimar Crin Antonescu, prezent, marți seară în studioul emisiunii ”Sinteza zilei” de la Antena 3, a lăsat să se înțeleagă că Executivul, prin schimbările recente de la conducerea ministerelor, dă dovadă de timiditate și ezitare.

“E nevoie ca instituţiile să nu se lase intimidate, şi aici mă refer în primul rând la Guvern, care a dat senzaţia – trebuie să o spun – unor anumite timidităţi şi anumitor ezitări (…) Guvernul trebuie să ia toate măsurile pentru ca propriile sale instituţii să nu se lase intimidate şi pentru ca toţi cetăţenii acestei ţări să fie apăraţi în faţa ameninţărilor şi intimidărilor la care Traian Băsescu, situat practic în afara legii şi în afara răspunderii ca oficialitate, recurge. Asta cred că trebuie să facă Guvernul”, a susţinut Antonescu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel