Urmărește emisiunea live


Gâdea: Preda a distrus arhivele PCR Buzău în 1990. Vezi documentele incriminatoare

Miercuri seara în cadrul emisiunii Sinteza Zilei, moderatorul emisiunii, Mihai Gâdea, a prezentat o serie de documente, susținând că, în 1990, actualul democrat-liberal Cezar Preda, a distrus arhivele Partidului Comunist Român Buzău.

Mihai Gâdea susține că Preda, şef al Comisiei parlamentare de control al SRI, a participat la distrugerea arhivei PCR Buzău. Mai mult, potrivit CV-ului democrat-liberalului, după ce a participat la această acțiune, în 1990, el a devenit primar al orașului Buzău. Primul document făcut public arată cum, printre altele, în arhivele distruse se aflau și "date personale la intrarea în partid" a unor persoane.

Contactat telefonic de Antena3, Cezar Preda a comentat acuzațiile ce i se aduc.  "N-am fost de față la distrugerea arhivelor. Cum să particip? E o temă care s-a mai discutat și acum 10 ani. Sunt niște chestiuni de campanie electorale", a răspuns Cezar Preda.

După cum arată un document primit de MAI, în 1997, democrat-liberalul Cezar Preda ar fi  fost implicat, în anul 1990, în distrugerea unei arhive a Partidului Comunist Român. Nota susţine că actele stocate conţineau texte despre organizaţiile din teritoriu ale PCR.

Mai mult, o notificare a Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău arăta că "s-a confirmat propunerea organelor de poliţie de a nu se începe urmărirea penală împotriva" lui Cezar Preda, pentru că s-a împlinit termenul de prescripţie a răspunderii penale.

Potrivit unui alt document al Consiliului Municipal Provizoriu de Uniune Naţională Buzău, arhiva municipală cuprindea carnete de partid de evidenţă, dosare personale la intrarea în partid, copii de pe procesele verbale ale şedinţelor de partid din instituţii şi întreprinderi.

Sursă foto: captură Antena3

   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel