Cezar Preda: Protestele din ianuarie sunt umflate de Antonescu

preda
preda

Prim-vicepreşedintele PDL, Cezar Preda, a ieșit, duminică, într-o conferinţă de presă, afirmând că dacă lui Antonescu îi este frică de tensiuni sociale, să i-o spună lui Ponta. Despre protestele din ianuarie, acesta a spus că au fost  la un număr de 10-20 de ori mai mic decât îl "umfla" Crin Antonescu.

"De tensiuni sociale nu se poate face responsabil un om care nu are prin atribuţiile de serviciu pârghii şi putere să schimbe viaţa românilor. Aceasta e atribuţia Executivului. Domnul Antonescu, dacă îi e frică de tensiuni sociale, să i-o spună lui Ponta, nu nouă şi nu preşedintelui ales, Traian Băsescu", a spus Cezar Preda, răspunzând unei întrebări referitoare la afirmaţiile făcute de preşedintele interimar, Crin Antonescu, potrivit cărora suspendarea şi referendumul de demitere au prevenit izbucnirea unor tensiuni sociale în toamnă.

 Prim-vicepreşedintele PDL a arătat că protestele din luna ianuarie au fost la un număr de 10-20 de ori mai mic decât îl "umfla" Crin Antonescu.

"Antonescu descria scenarii pe care românii nu le au în cap, nu le agrează, românii sunt un popor paşnic. Nu toată lumea trebuie să gândescă cum gândeşte domnul Antonescu şi Dogaru. Lumea e mult mai inteligentă decât gândirea şi decât ceea ce înseamnă tensiune socială în capul, în mintea domnului preşedinte interimar".

De asemenea, Cezar Preda  a cerut demisia ministrului de Interne Ioan Rus pe care îl consideră descalificat de "mascarada" pe care a făcut-o în legătură cu organizarea mini-recensământului.

 "Cerem ca ministrul Ioan Rus să demisioneze imediat. A fost în afara oricărui profil de ministru de Interne al UE cu ce a spus public în faţa a 22 de milioane români, că mini-recensământul în mediul rural se rezumă la primari şi la 2-3 oameni vajnici care o întreabă pe ţaţa Maria dacă Vasile e acasă, iar dacă ţaţa Maria spune că nu e acasă şi e plecat în străinătate, acest cetăţean european îşi pierde dreptul de vot. Asta este atitudine de ministru de Interne? Noi spunem că nu şi domnul ministru Rus trebuie să plece", a precizat Cezar Preda.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel