EXCLUSIV  CExN PSD, schimbări majore. Motivul din spatele propunerilor. Informații din interiorul partidului

Liviu Dragnea a anunțat schimbări majore în PSD. Președintele PSD că în cadrul Congresului Extraordinar al PSD vor fi aleși 16 vicepreședinți, 8 femei și 8 bărbați. Purtătorul de cuvânt al PSD, Adrian Dobre, a comentat acest subiect.


Întrebat cu ce au greșit vicepreședinții astfel încât sunt schimbați la jumătatea mandatului, Dobre a răspuns: ”Nu a făcut nimeni rău și nu cred că e o problemă de schimbare de oameni, ci mai degrabă este o reașezare a conducerii partidului pe alte criterii. Știți foarte bine că această modalitate de 8 plus 8, eu nu cred că se mai regăsește în momentul de față în România.

Premieră pentru România

Este o premieră pentru România această modalitate de conducere, în primul rând pentru că asigură o repartiție teritorială corectă a tuturor vicepreședinților, lucru care va fi foarte important în anii electorali ce vor urma, 2019 și 2020. Mai mult decât atât, aduce cu sine o noutate și anume cota de egalitate de gen și cred că prin acestă nouă formulă de conducere a PSD, iată că din nou Partidul Social Democrat devine pionierul unor principii europene și, până la urmă, moderniste. Vreau să vă reamintesc că după prima femeie primar general, doamna Firea, după prima femeie prim-ministru, doamna Dăncilă, iată că această cotă de gen își face loc și în conducerea partidului și e firesc să fie așa. Mai mult decât atât, această împărțire pe euroregiuni de dezvoltare, este firească în condițiile în care PSD nu a abdicat și nu va abdica de la acel proiect deosebit de important, legat de regionalizare și descentralizare. Cred că prin această formulă de echipă PSD dă și un semnal extrem de important privind acest proiect.”

Dobre a afirmat că nu se schimbă întreaga conducere pentru că Liviu Dragnea are susținere totală din partea social democraților.

”Președintele a primit în ultima perioadă susținerea fără echivoc din toate organizațiile județene, deci discuția legată de funcția președintelui este absolut caduc atât timp cât toată țara a oferit sprijin necondiționat președintelui PSD, așa cum a făcut-o, de altfel, și la Congresul trecut. În egală măsură eu cred că această formulă de alegere, sigur, este importantă pentru că vine cu o formulă nouă, cu o echipă proaspătă.

Obiectivele Congresului

Pe lângă aceste lucruri mai sunt două obiective importante ale acestui Congres de care aș vrea să vorbim. În primul rând vorbim de acel document programatic care va fi lansat la Congres și va fi un document extrem de serios și important. Va avea în conținutul său o viziune și socială, economică, o viziune de dezvoltare a României pe termen lung. Și doi, cred că PSD trebuie și va avea la acest Congres o poziție publică foarte clară legată de teme majore de interes ale societății românești în momentul de față.”, a mai spus acesta.

Social democratul a mai menționat faptul că nu există bisericuțe în partid.

Vezi răspunsul:

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel