EXCLUSIV  CExN PSD, propuneri miniștri. Țapardel: Iohannis, joc electoral meschin. Nici măcar Băsescu nu și-a permis

În urmă cu trei luni, PSD a luat decizia schimbării mai multor miniștri din Guvernul Dăncilă. Unele schimbări au fost acceptate de către președintele Klaus Iohannis, altele - Lia Olguța Vasilescu, Ilan Laufer, Mircea Drăghici- au fost respinse în tot acest timp. De o lună și jumătate, România deține președinția Consiliului UE fără doi miniștri în Guvernul Dăncilă, bazându-se pe interimat la două ministere extrem de importante: Transporturi și Dezvoltare Regională. 

De la ora 17:00, PSD intră în ședință. Urmează un nou CExN al PSD, din care liderii PSD vor ieși cu două propuneri, una pentru Transporturi, alta pentru Dezvoltare Regională. Procedura, cea începută în urmă cu trei luni, va fi reluată. 

Claudia Țapardel, europarlamentar PSD, prezentă în emisiunea DCNews de marți, 19 februarie, a vorbit despre schimbările de miniștri și blocajul generat de refuzul președintelui Klaus Iohannis. 

Europarlamentarul PSD subliniază, în contextul situației fără precedent în care se află România, că ”acești miniștri trebuie să participe la negocieri în cadrul procedurilor de trialog, Parlament European, Comisie, Consiliu, trebuie să participe la Consiliile de miniștri care se organizează și noi ne-am dus până acum cu miniștri interimari”. 

Iohannis, agendă ascunsă? 

Claudia Țapardel ”Eu cred că președintele României trebuie să înțeleagă că, dacă nu are o agendă ascunsă care este împotriva României, pentru că-n momentul de față aceasta este întrebarea pe care mi-o pun: Agenda președintelui României este aceea de a bloca PSD-ul și alianța de guvernare? De fapt, nu afectezi PSD sau alianța de guvernare, afectezi toți cetățenii români care nu pot beneficia de un management eficient la două ministere foarte importante. Pe de altă parte, afectezi, pe plan european și chiar internațional, imaginea și credibilitatea României, într-un moment major pentru România, acela în care deține Președinția UE. Era momentul nostru de a da cei mai bun la nivel european și de a avea cea mai bună echipă guvernamentală.”

”Este pe de-o parte jenant, pe de altă parte este o lipsă de seriozitate și de profesionalism pe care o transmitem prin a nu avea două portofolii cu titulari. Nu e vina românilor și a Guvernului, ci a unei politici păguboase a președintelui României, a conflictului, a blocajului și a relei credințe.” a spus Claudia Țapardel. 

”Joc meschin”

Europarlamentarul afirmă că este o situație fără precedent, pentru că ”nici măcar Traian Băsescu nu și-a permis acest lux. În momentul în care a avut o decizie a CCR, a respectat-o. În momentul de față, avem un președinte al României care nu respectă Constituția și deciziile CCR. Nici la nivel european nu cred că am avut alte state membre aflate într-o situație de această natură. Este un joc electoral pe care-l face președintele României pentru că ne apropiem de alegerile prezidențiale, dar românii înțeleg foarte bine că acest joc meschin îi afectează în mod direct și cred că-l vor sancționa la vot, nu cred că va ajunge nici măcar în turul doi al alegerilor prezidențiale”. 

Vezi mai mult în video de mai jos: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel