CExN PSD. Liviu Dragnea, primele declarații după sentința ÎCCJ

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

Președintele PSD, Liviu Dragnea, face primele declarații după CExN și, în același timp, primele după sentința ÎCCJ. 

DCNews vă transmite LIVE TEXT declarațiile lui Liviu Dragnea: 

Despre condamnare: 

- despre proces și despre sentința de ieri: am fost târât în acest dosar pe baza a două declarații din partea a două doamne, inculpate în dosare, una dintre doamne a spus că i-am zis să se angajeze la Protecția Copilului, dar să nu meargă la serviciu, cealaltă doamnă a spus că mi-a zis mie, la un moment dat, că sunt două angajate care nu vin la serviciu și eu i-am spus să le mai țină. Asta au spus la DNA. În fața instanței, una dintre cele două angajate a răspuns clar la întrebarea explicită a judecătorului dacă eu i-am spus să meargă la Protecția Copilului și să nu meargă la serviciu și a spus nu. La confruntarea organizată de completul de judecată între mine și cealaltă doamnă, i s-au pus câteva întrebări: dacă eu am făcut presiuni asupra dumneaei să le ține la serviciu pe cele două, a spus nu; dacă am făcut presiuni asupra vreunui angajat din Protecția Copilului ca să semneze în fals niște documente, a spus nu. 

- După aceste declarații, eu și avocatul meu și alți oameni cu pregătire juridică au spus că nu poate fi altceva la mine decât achitare pentru că acuzațiile au fost distruse de către cele care le făcuseră. 

- În schimb, ieri am asistat la o execuție în masă, a trebuit să fie condamnați 9 oameni, ca să fie justificată condamnarea mea. Un judecător, care a rezistat, a făcut opinie separată, mă vedea și mă vede și acum nevinovat. 

Despre deciziile luate în CExN: 

 - Am avut discuție în CExN cu cele două mandate pe masă, în mod simbolic, fiecare coleg și-a explicat susținerea și mi-au cerut, în unanimitate, să nu am o abordare personală a acestei situații, pentru că mai importante decât mine sunt câteva lucruri: stabilitatea țării, a guvernării, îndeplinirea fiecărei prevederi din programul de guvernare, stabilitatea partidului, pentru că riscul este uriaș, au spus ei, ca PSD să se destructureze.

- De asemenea, au spus că nu putem să ezităm de a duce la capăt lupta începută, de normalizare a Legilor Justiției și Codurilor Penale și de destructurare a acestui sistem ocult. Le-am spus că n-am nicio ezitare, am spus-o în fața Congresului și a sute de mii de oameni la miting că am de gând să merg până la capăt, am știut, când am organizat mitingul, că acea manifestare va mări presiunea pe completul de judecată, pentru că acel miting i-a speriat foarte tare, mi-am dat seama că acel miting va contribui la condamnarea mea, am văzut unii de la o televiziune cum au amenințat, în direct, chiar judecătorul cu opinie separată, spunându-i să-și bage mințile în cap și să meargă pe calea indicată. 

- Obiectivele mele rămân aceleași: programul de guvernare să fie pus în practică și va fi pus, iar statul paralel să fie zdrobit și va fi zdeobit!

- Îmi cer iertare miilor de români care stau în pușcărie pe un articol neconstituțional, alții sunt târâți în tribunale pe baza aceluiași articol sovietiv, alții sunt târâți pe la DNA și mai sunt alte mii sau zeci de mii care nici nu știu că au dosare, îmi cer iertare pentru că s-a lungit atât de mult elaborarea Codului Penal. Probabil că nu o să mă ierte. Maniera pe care am avut-o de a avea o aborbare procedural corectă în Parlament s-a dovedit că a fost una greșită, pentru că-n Parlament nu se mai poate vorbi de adoptarea în procedură normală, dezbateri, aprobare și promulgare. Toate legile sunt atacate, retrimise, doar, doar să nu se pună în practică, să dea Guvernul jos, să distrugă PSD și majoritatea parlamentară. 

- Decizia mea e foarte fermă, rămân la conducerea PSD, la conducerea majorității parlamentare împreună cu dl Călin Popescu Tăriceanu, nu va trece moțiunea de cenzură, în schimb vom fi mult mai fermi, mult mai radicali cu tot ceea ce trebuie să facem, nu mă sperie nici Iohannis, nici Hellvig, nici Pahonțu, nici Ponta, nici Kovesi, nici Băsescu, nici Oprea, nici alții. 

- Obiectivele pentru care m-am angajat, le vom duce la capăt. 

---- 

În aceste momente, liderii PSD încă sunt în CExN. Joi, ÎCCJ a decis ca Liviu Dragnea să fie condamnare la 3 ani și șase luni cu executare, pentru instigare la abuz în serviciu, după ce s-a comasat pedeapsa cu cea din dosarul ”Referendumul”. Decizia nu este definitivă, ci pe fond. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel