CExN PSD, ironia sorții: Ziua răfuielii, ziua păcii

În ziua cea mai tensionată pentru PSD, primim, din partid, semnalul păcii. 

Angel Tîlvar, deputat PSD de Vrancea, transmite că ”întreaga lume sărbătoreşte astăzi Ziua Internaţională a Păcii”. 

”Pentru anul acesta, Organizaţia Naţiunilor Unite a ales tema: "Dreptul la pace -70 de ani de la semnarea Declarației universale a drepturilor omului", oferindu-ne ocazia de a reflecta asupra relevanţei sale în viaţa de zi cu zi. Cred că este nevoie de mobilizarea tuturor naţiunilor lumii pentru a promova dreptul la pace, ce-şi găseşte fundamentul în dreptul la viaţă, libertate şi securitate, stipulate în Declaraţia Universală a Drepturilor Omului. Lupta împotriva violenţei asupra copiilor, a traficului de ființe umane și a exploatării sexuale sunt importante pentru consolidarea societăților pașnice, favorabile incluziunii, pentru o dezvoltare durabilă. Acestea asigură calea spre accesul egal la justiție și pentru crearea unor instituții eficiente și responsabile la toate nivelurile.” subliniază deputatul. 

”În timp ce combaterea fenomenelor de omucidere și de trafic de fiinţe umane a înregistrat progrese semnificative în ultimul deceniu, există în continuare criminalitate ridicată, care pune viaţa a mii de oameni în pericol, cu precădere în America Latină, în Africa sau în Asia. Încălcarea drepturilor copiilor prin exploatare, agresiune sau violență, continuă să afecteze multe țări din întreaga lume, mai ales că sub-raportarea și lipsa de date agravează problema. Pentru a face faţă acestor provocări și pentru a construi o societate mai pașnică și mai incluzivă, trebuie să avem reglementări mai eficiente și mai transparente și să existe bugete guvernamentale cuprinzătoare și realiste. Unul dintre primii pași în direcția protejării drepturilor individuale este punerea în aplicare a înregistrării la nivel mondial a nașterilor și crearea mai multor instituții naționale independente pentru drepturile omului din întreaga lume. În ceea ce priveşte respectarea drepturilor omului în Uniunea Europeană, conform unui studiu recent, 73% dintre europeni doresc ca Uniunea Europeană să acționeze mai mult pentru a promova democrația și pacea în lume. Conform rezultatelor ultimului sondaj - Eurobarometru, cetățenii doresc mai multă acțiune din partea Uniunii Europene; 57% dintre cetățeni cred că Parlamentul ar trebui să considere prioritară protecția drepturilor omului.” continua Angel Tîlvar. 

Astăzi, lansez un apel către toţi colegii parlamentari, indiferent de orientarea politică: dacă ne dorim o Românie puternică, trebuie să fim un Parlament puternic şi aceasta se poate realiza numai prin încrederea cetățenilor, prin a ne asigura că drepturile lor sunt respectate. Aceasta este responsabilitatea noastră comună şi prioritară!” conchide acesta. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel