CExN PSD. Gabriela Firea amenință cu DEMISIA

Gabriela Firea, primarul municipiului București, face o declarație dură înainte de CExN al PSD. 

”Deși am avut mari dezamăgiri anterior, acum cred că parte din proiectele Capitalei vor fi rezolvate. Dacă nu, vă spun de pe acum: îmi voi da demisia din toată funcțiile politice, rămân simplu membru de partid, cred că oricum este cea mai onorantă calitatea aceea de a fi simplu membru de partid. La ce-mi folosesc aceste funcții de președinte PSD Ilfov, președinte interimar PSD București, vicepreședinte la nivel național dacă eu, cu aceste funcții, care par importante din exterior nu reușesc să-i conving pe colegii mei din Guvern și din Parlament să privească cu obiectivitate și claritate problemele Capitalei” a afirmat Gabriela Firea. 

Primarul Bucureștiului a mai precizat: ”Dvs. credeți că interesează pe vreun român sau pe vreun bucureștean cine sunt vicepreședinții de la PSD? Credeți că interesează pe cineva dacă noi avem două tabere, una pro și una anti Dragnea sau șapte tabere?”. 

”Pe români, ca și pe dvs., îi interesează ca să avem autostrăzi, șosele, spitale, educație de calitate. Aceste lucruri par să fie șabloane. Nu sunt! Viața oamenilor este importantă” a mai spus primarul. 

Ultimatum dat de Gabriela Firea Guvernului

”Dacă într-un timp rezonabil, problemele grave ale Capitalei care puteau să se rezolve deja de un an și jumătate nu-și vor regăsi o rezolvare, eu îmi dau demisia din toate funcțiile politice. Am stabilit un calendat cu doamna premier Viorica Dăncilă pentru toate problemele sensibile.” a subliniat Gabriela Firea. 

Iată problemele invocate de primarul Capitalei: 

Fuziunea Elcen - RADET: ”Nu numai că nu s-a realizat, anul trecut în august s-a emis de către Guvern un memorandum care mai mult a încurcat lucrurile. Deși în țară toate CET-urile au fost transferate la primării cu titlu gratuit, în București trebuie să plătim, dar nu la valoarea nominală, așa cum e normal și firesc, ci la valoarea de evaluare, așa s-a decis anul trecut în august. Am spus, acceptăm și așa. De anul trecut până acum nu s-a realizat această evaluare”. 

”Sunt oameni în Ministerul Energiei care au încă poziții importante: secretari de stat, directori, consilieri, care blochează, care frânează, nu mai pot să fiu părtașă cu acest mod de lucru și cu faptul că miniștrii sunt conduși de directori” a spus Gabriela Firea. Ea a adăugat că mesajul său trebuie să aibă 100% ecou în biroul lui Liviu Dragnea. 

”Pentru moment, voi candida pentru un post de vicepreședinte național” a subliniat primarul. 

Spitalul Metropolitan: ”Avem o suprafață de cinci hectare, am solicitat guvernului încă un teren de cinci hectare, pentru a demara construirea Spitalului Metropolitan de 1.200 de paturi, de luni de zile pe acest teren este pârloagă și totuși nu ajunge la noi. De vină e fostul Guvern”. 

Despre o remaniere, Firea a spus ”voi propune ca miniștrii care nu-și fac datoria să plece, ei vin, stau câteva luni, își trec în CV o funcție foarte importantă, dar partidul răspunde”. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel