EXCLUSIV  CExN PSD. Excluderi din partid. Radu Tudor, AVERTISMENT

Gabriela Firea
Gabriela Firea

Jurnalistul Radu Tudor a declarat, pentru DC News, că dacă PSD, la CExN-ul de astăzi, va opera excluderile contestatarilor, are toate șansele să piardă guvernul prin moțiune de cenzură. 

Radu Tudor a spus că se așteaptă ca remanierile ce vor fi decise în CExN să nu aibă legătură cu apartenența la baronii locali ai partidului.

"De la acest CExN, așteptările oricărui cetățean sunt ca remanierile să aibă legătură cu competența și nu cu apartenența la un baron sau altul. Dacă nici acum, în al treisprezecelea ceas, nu se trezește PSD-ul și nu face o remaniere pe aceste criterii, s-ar putea ca aceste schimbări să se întoarcă împotriva lor", a declarat analistul pentru DC News. 

Risc foarte mare pentru PSD

Cu privire la excluderea celor care îl contestă pe președintele Liviu Dragnea, Radu Tudor spune că această eventuală decizie, luată azi în CExN, implică un risc major pentru stabilitatea partidului.

"În cazul în care se va hotărî excluderea Gabrielei Firea, a lui Paul Stănescu și celorlalți contestatari, există un mare pericol pentru PSD ca acești lideri importanți în filialele lor să dea semnalul moțiunii de cenzură, dar și multor altor schimbări ce decurg din pierderea majorității în Parlament. Pe de altă parte, este totuși de înțeles că un președinte de partid nu se mai regăsește alături de cei care îi cer demisia.

Problema este de ce s-a ajuns aici. De 18 luni, PSD dă dovadă de o instabilitate, atât în plan guvernamental, cât și în interiorul partidului. De ce vedem trei guverne în 18 luni și peste 50 de remanieri? În aceste condiții, este clar că tu, ca partid, ai o problemă de stabilitate și probabil că niște oameni din interiorul partidului se gândesc că așa nu se poate continua. Ai spus țării că doi prim-miniștri ai tăi sunt buni. Apoi nu mai erau buni. Este un risc foarte mare pentru PSD, un partid atât de mare să ajungă la asemenea momente de instabilitate chiar în momentul când trebuia să dea dovadă de unitate în fața unui an electoral cu dublă provocare", a apreciat Radu Tudor pentru DC News.    

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel