Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  CExN, detalii BOMBĂ din ședința PSD. Mihai Tudose își face cabinet. NOI REMANIERI

Ședința Comitetului Executiv Național (CExN) a Partidului Social Democrat a durat joi șapte ore. În rândurile de mai jos, DC News vă prezintă detalii de culise din ziua marilor decizii în PSD.

Așadar, ședința CExN a durat șapte ore, dintre care cinci minute a vorbit Mihai Tudose. Atât. Au fost momentele în care premierul a zis că demisionează dacă nu pleacă Sevil Shhaideh, Rovana Plumb și Răzvan Cuc din Guvern. De asemenea, Mihai Tudose i-a spus lui Liviu Dragnea: 'Eu demisionez, dar să ai în vedere că nu știu dacă Klaus Iohannis va mai numi pe cineva din PSD'. Și atunci, pentru a nu pierde guvernarea, a fost nevoit să accepte demisiile celor trei miniștri.

Ieri, tot partidul a fost strâns unit în jurul Liviu Dragnea. Problema este că în momentul în care Mihai Tudose își pune un om la Ministerul Dezvoltării, toți banii fiind acolo, se va schimba situația. 

În plus, din solidaritate cu Sevil Shhaideh, Rovana Plumb și Răzvan Cuc, Doina Paină mai flutura demisia. Acest lucru s-a întâmplat la începutul ședinței, apoi nu a mai luat-o nimeni în seamă. 

Acum au loc negocieri cu ALDE. Va încerca Călin PopescuTăriceanu să facă ceva, în sensul să se lupte pentru păstrarea lui Viorel Ilie în Executiv, doar că Mihai Tudose este dispus să meargă cu Guvern minoritar, adică să fie sprijinit de minorități, UDMR, nu îi va sta în cale ALDE. Dacă se retrage partidul lui Tăriceanu, se va ajunge din nou în Parlament pentru votul de încredere. De asemenea, PRO România ar vota în acest sens. Deci va avea majoritate parlamentară. Un argument important pe care îl are Mihai Tudose este că îl schimbă pe Călin Popescu Tăriceanu de la președinția Senatului dacă nu acceptă să-l debarce pe Viorel Ilie, ministrul delegat pentru Relația cu Parlamentul.

Se așteaptă să continue remanierea. Mihai Tudose își face cabinet, va remania în continuare și astfel va conduce țara. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel