EXCLUSIV  CEx PSD. Mihai Tudose - Codrin Ștefănescu: "NU demisionezi". Detalii de culise

CEx al PSD s-a încheiat după mai bine de patru ore de discuții. Liderii partidului spun că restructurarea Guvernului va fi discutată la viitorul Comitet Executiv Național, care va avea loc la sfârșitul lunii. 

În ciuda informațiilor vehiculate în presă în cursul zilei de luni, CEx a armonizat toate punctele de vedere. Cu excepția unui mic moment dintre Mihai Tudose și Codrin Ștefănescu, totul a decurs fără tensiuni.

Premierul României s-a plâns de birocrație. A spus că, în cazul în care nu-l ajută PSD, să-i dea mână liberă, preferă să se dea la o parte. Codrin Ștefănescu i-ar fi spus: Nu îți vei da nicio demisie. Nu demisionezi când vrei, ci când îți cere partidul.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a spus că deciziile adoptate la ședința de astăzi sunt propunerea lui Ioan Deneș pentru Ministerul Pădurilor și Apelor și organizarea unei noi ședințe a Comitetului Executiv Național în perioada 29-31 ianuarie, la Iași. În altă ordine de idei, Dragnea a spus că, din partea lui, nu există tensiune între el şi premierul Mihai Tudose.

Comasare

S-a decis că sunt prea multe agenții, instituții deconcentrate. Se bat cap în cap, se sabotează una pe alta, durează mult pregătirea actelor administrative. Prin urmare, este nevoie de o reorganizarea a acestora. Se așteaptă o evaluare și o propunere, pentru ca unele dintre acestea să fie comasate. Decizia politică e să se facă comasare, însă se așteaptă de la premier o evaluare a lor.

Biroul Permanent

Totodată, s-a accepat și propunerea lui Bădălău. Mai exact, se va relua organizarea săptămânală a Biroului Permanent. Liviu Dragnea a fost de acord. Preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, spunea că Biroul Permanent trebuie să redevină forul de conducere executivă a PSD, iar Comitetul Executiv trebuie să fie "nu doar locul unde se validează formal anumite decizii, ci structura în care se dezbat chestiunile cu adevărat importante".

N-are de ce să se confrunte

"Liviu Dragnea a fost deștept", a spus Val Vîlcu. "El n-are de ce să se confrunte. A evitat o angajare, în sensul de desemnare a candidatului pentru alegerile prezidențiale", a mai spus jurnalistul. 

În acest context, amintim că, întrebat dacă susţine organizarea unui congres PSD pentru desemnarea, în primăvara acestui an, a candidatului social-democrat la alegerile prezidenţiale, Liviu Dragnea a răspuns negativ. "Nu, ar fi o mare greşeală. Dacă noi am desemna un candidat, în trei luni de zile el dispare. (...) Nu discutăm acum. (...) Oricum, candidatul la prezidenţiale va fi desemnat în urma unui congres. Se pune problema când. Eu, cum am gestionat ultimii doi ani de zile, chiar doi ani şi jumătate, eu am alt punct de vedere în ceea ce priveşte data când trebuie anunţat candidatul la prezidenţiale. Nu de acum. Nu în primăvară", a spus Dragnea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel