CEx PSD. Ioan Mang, informații despre restructurarea Guvernului

ioan mang 1
ioan mang 1

Liderul PSD Bihor, Ioan Mang, a susţinut că restructurarea Guvernului s-a discutat luni, în şedinţa Comitetului Executiv al PSD, doar "în principiu", urmând să se stabilească măsuri concrete la finele lunii, în şedinţa conducerii partidului de la Iaşi, însă a menţionat că vizate sunt ministere precum Mediul, Cercetarea, Energia, Turismul, Apele şi Pădurile. 

"S-a discutat puţin despre restructurarea guvernamentală, de fapt, mai corect spus, despre nevoia restructurării întregii administraţii româneşti. O reformă mare, care să se întâmple în toată administraţia românească, pentru că, încă după 27 de ani de la revoluţie, mai avem un gen de administrare a statutului după o organigramă, o structură tipic comunistă. Noi credem că ar fi cazul să schimbăm acest lucru în toate domeniile de activitate. Şi să rediscutăm proiectele care au fost şi înainte, inclusiv de descentralizare, de reformă administrativă, de regionalizare şi desigur, de restructurare a guvernului", a declarat marţi, în conferinţă de presă, Ioan Mang. 

Acesta a precizat că există "un număr imens de agenţii, sunt foarte mulţi secretari de stat, o parte dintre ei moşteniţi din guvernul tehnocrat sau chiar din guvernele PNL, PDL sau foste PDL", şi că aceşti oameni "dimineaţa sunt, la serviciu, demnitari ai statului român sau directori de deconcentrate, iar după-masă critică programul guvernamental", dar îşi iau banii pe seama acestuia. 

"Vor trebui luate nişte măsuri inclusiv de reorganizare a numărului de ministere, însă acest lucru e doar o discuţie care trebuie să aibă loc în partid, în toată coaliţia de guvernare. Şi undeva pe la sfârşitul lunii, poate la viitorul Comitet Executiv ce va avea loc la Iaşi, să facem paşi înainte, adică să discutăm la concret. Ieri a fost doar o discuţie de principiu despre aceste probleme. Eu sunt convins că e bine să le discutăm în partid, ceea ce dovedeşte democraţia din partid. Nu e vorba de niciun dezacord în cadrul partidului. Se poartă discuţii. Premierul a spus că nu funcţionează toate ministerele la capacitatea maximă, că este un pericol pe anumite domenii, cum ar fi pe mediul, pericol de infrigement din cauza gropilor de gunoi. Se gândeşte restructurare la Cercetare, care să nu mai fie separată, ci în cadrul Educaţiei, Energia să nu mai fie separată, ci împreună cu Economia, Turismul să fie împreună cu Tineretul şi Sportul, iar Apele, Pădurile să fie cu Mediul. Dar astea sunt discuţii la nivel de principiu. Singura decizie luată ieri (luni-n.r.) a fost că domnul Ioan Deneş este noul ministru al Apelor şi Pădurilor", a subliniat liderul PSD Bihor. 

Ioan Mang a subliniat că, în şedinţa PSD, "nu s-au scos cuţitele pe masă", nu există tabere sau dispute. "A fost o şedinţă de cinci ore, una foarte bună, în care fiecare care a dorit a luat cuvântul şi şi-a spus părerea privind ce trebuie să facem în noul an, ce s-a făcut bine anul trecut şi ce mai trebuie să corectăm în acest an", a declarat el. 

Întrebat care ar fi aspectele de corectat, Mang a răspuns că PSD trebuie să comunice mai bine public şi în interior, dar şi să se stabilească cine răspunde în cazul demnitarilor care nu fac faţă postului. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel