Cetățenie Băsescu Republica Moldova. Reacția lui Dodon după anulare

Radu Cristescu, replica pentru Traian Basescu
Radu Cristescu, replica pentru Traian Basescu

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, ar putea ataca la Curtea de Apel decizia unei instanțe de judecată care a suspendat luni decretul emis de acesta privind retragerea cetățeniei fostului președinte al României, Traian Băsescu, a anunțat marți seara consilierul prezidențial pe probleme juridice, Maxim Lebedinschi, care acuză o politizare de către instanță a acestui caz, informează Radio Chișinău.

"Cu referire la contestarea și suspendarea decretului președintelui Republicii Moldova privind retragerea cetățeniei domnului Traian Băsescu. Cum și era de așteptat, acest subiect a fost politizat de către instanța de judecată. Faptul că s-a decis suspendarea decretului președintelui pe ascuns este o latură, mai grav este că înainte de a înștiința instituția prezidențială despre existența litigiului, instanța a făcut tam-tam în presă. Or, nu acesta este rolul judecătorilor. Imediat cum vom primi actele instanței vom veni cu o reacție suplimentară, cu siguranță vom contesta acțiunile instanței la Curtea de Apel. Cu referire la prezentarea probelor, să nu-și facă griji, prevederile legale au fost respectate, ceea ce vom demonstra', a scris Maxim Lebedinschi pe contul său de Facebook.

El a anunțat că președinția de la Chișinău va avea o nouă reacție imediat ce va primi actele instanței de judecată, după care decizia va fi contestată la Curtea de Apel.

Judecătoria Chișinău a suspendat luni decretul președintelui Igor Dodon din 3 ianuarie 2017 privind ridicarea cetățeniei moldovene lui Traian Băsescu. Astfel, decretul lui Dodon încetează să producă efecte juridice până la emiterea unei hotărâri judecătorești, a relatat marți portalul Deschide.md, conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel