CET GOVORA, contract de 360 milioane euro. Securea RĂZBOIULUI a fost îngropată

Dupa negocieri indelungate si mai multe procese, culminand cu suspendarea furnizarii aburului industrial de catre CET Govora catre polonezii de la Ciech Soda, cele doua companii au ingropat securea razboiului si si-au dat mana pentru un nou contract de furnizare a aburului industrial, semnat pe 10 ani.

Valoarea totala a noului contract este de 360 milioane Euro. Administratorul judiciar Euro Insol a obtinut pentru CET Govora o crestere de pret de peste 35% pentru aburul industrial, de la pretul de 79 lei/Gcal din contractul denuntat in august 2016, la o medie de 108 lei/Gcal – 106 lei/Gcal pentru aburul de 6 si 13 bari si 110 lei/Gcal pentru aburul de 35 bari. Pretul se aplica pentru primii 2 ani de contract, respectiv pana la finalul anului 2018, urmand ca incepand cu 2019 partile sa negocieze o formula de pret care sa includa costurile de productie inregistrate de CET Govora.

[citeste si]

Veniturile suplimentare pe care le genereaza noul contract incheiat intre CET Govora si Ciech Soda vor permite furnizorului de agent termic sa investeasca in urmatorii ani peste 48 milioane Euro in instalatii de desulfurare, denoxare si evacuare slam, investitie obligatorie in conformitate cu dispozitiile legale in domeniul protectiei mediului. CET Govora are astfel asigurate sumele necesare acoperirii cheltuielilor de functionare, fapt care garanteaza ca nu vor exista probleme in furnizarea de apa calda si caldura catre populatia si institutiile publice din Ramnicu Valcea, Baile Olanesti si Calimanesti-Caciulata. De asemenea, veniturile suplimentare asigura si continuitatea livrarilor de energie electrica si abur industrial catre cei doi mari parteneri strategici ai CET Govora, Oltchim S.A. si Ciech Soda.

Măsuri luate de administratorul judiciar Euro Insol

Toate masurile luate de administratorul judiciar Euro Insol pentru maximizarea veniturilor CET Govora, cum ar fi renegocierea tuturor contractelor comerciale si redimensionarea organigramei, au generat in primele 6 luni de la deschiderea procedurii CET Govora cresteri de venituri de peste 30 milioane lei. Amintim ca la data de 9 mai 2016 CET Govora a intrat in insolventa, inregistrand pierderi cumulate de 232,8 milioane lei si datorii de 397,6 milioane lei. Rezultatele financiare negative ale producatorului de utilitati energetice s-au datorat vanzarii sub cost in ultimii 10 ani a energiei electrice si termice catre cei doi mari consumatori de pe Platforma Industriala Ramnicu Valcea, respectiv Oltchim si Ciech Soda.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel