Cernea: "Delfinii, persoane non-umane". Urban: Câți delfini l-au votat?

Deputatul Remus Cernea a anunțat, joi, că are o propunere legislativă prin care delfinii să fie recunoscuți drept persoane non-umane. Inițiativa are scopul de a interzice ținerea în captivitatea a delfinilor. 

"În 2010, un grup de oameni de ştiinţă care au studiat comportamentul delfinilor timp de mulţi ani au ajuns la concluzia că inteligenţa acestora ar trebui să reprezinte o bază pentru care delfinii să fie consideraţi persoane non-umane datorită inteligenţei lor, complexităţii relaţiilor sociale pe care le au şi chiar şi abilităţii de a comunica inclusiv cu noi. Știţi bine că au fost cazuri în care delfini au salvat oameni de la înec, asta înseamnă o putere conceptuală foarte mare, înseamnă să înţelegi că o altă fiinţă este în pericol", a afirmat Remus Cernea, în cadrul unei conferințe de presă.

Fostul senator al PDL Iulian Urban a reacționat pe pagina de socializare unde a scris: "Dragi constănțeni, dragi români vă place ce ați votat? Deputatul constănțean Remus Cernea (fost PSD) vrea ca "delfinii să fie declaraţi, prin lege, persoane non umane"… Întrebare: câți delfini l-au votat pe Cernea la Cta? Cât de ofurile alegătorilor, numai de bine".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel