EXCLUSIV  Cernea, DECIZIE după ce AUR a intrat în Parlament: E un MARE PERICOL. Necesită un răspuns pe măsură

Remus Cernea a decis ce va face odată cu intrarea în Parlament a formațiunii AUR. 

Remus Cernea, activist împotriva discriminării bazate pe religie și orientare sexuală, susținător al separației dintre biserică și stat și fondatorul Asociației Solidaritatea pentru Libertatea de Conștiință, vrea să revină în politică. Decizia a fost influențată și de ascensiunea AUR. Într-un interviu pentru DC News, Remus Cernea a taxat partidul condus de George Simion.

”Da, intenționez să revin în politică întrucât, pe de o parte cauzele pentru care am militat în spațiul civic și politic (protecția mediului, drepturile omului, separarea dintre stat și biserică ori drepturile animalelor) nu mai au acum luptători energici în plan politic, iar pe de altă parte accederea în parlament a formațiunii politice cu o doctrină definită cel mai bine de verbul la infinitiv A URî reprezintă un mare pericol care necesită un răspuns pe măsură.

Societatea noastră are nevoie de anticorpi față de alunecarea spre discursul extremist iar eu voi încerca să contrapun fundamentalismului religios și extremismului politic raționalitatea, valorile democratice ale societății deschise și discursul civilizat dar ferm pentru apărarea acelor principii care să facă posibilă în România conviețuirea tuturor, fără privilegii și fără discriminări”, a zis Remus Cernea pentru DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel