Cererea DNA pentru arestarea lui Ion Stan, transmisă CD de ministrul Justiției

ion stan
ion stan

Solicitarea DNA privind încuviințarea arestării deputatului PSD, Ion Stan, a fost transmisă,marți,  președintelui   Camerei Deputaţilor de către ministrul Justiției. Deputatul PSD de Dâmbovița este acuzat de două infracţiuni de trafic de influenţă.

"Astăzi, 27 noiembrie 2012, în baza datelor comunicate de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie, în temeiul art. 72 alin. 2 din Constituţia României (republicată), art. 24 Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor (republicată) şi art. 193 din Hotărârea Camerei Deputaţilor nr. 8/1994 (republicată) privind Regulamentul Camerei Deputaţilor, ministrul Justiţiei a transmis preşedintelui Camerei Deputaţilor solicitarea de încuviinţare a arestării preventive a domnului deputat Stan Ion, acuzat de săvârşirea a două infracţiuni de trafic de influenţă, ce fac obiectul unui dosar penal instrumentat de către procurorii anticorupţie", se arată într-un comunicat de presă al MJ.

 Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a cerut ministrului Justiţiei să solicite Camerei Deputaţilor încuviinţarea arestării preventive a deputatului PSD Ion Stan, cercetat în dosarul nr. 334/P/2012, pentru trafic de influenţă.

 Solicitarea a fost formulată în conformitate cu prevederile articolului 72 alineatul 2 din Constituţie, ale articolului 24 din Legea 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor (republicată) şi ale articolului 193 din Hotărârea Camerei Deputaţilor nr. 8/1994 (republicată) privind Regulamentul Camerei Deputaţilor, a precizat DNA.

 DNA a început urmărirea penală faţă de Ion Stan pentru două infracţiuni de trafic de influenţă. În acelaşi dosar este urmărit penal şi şoferul deputatului, Florin Sarca, pentru complicitate la trafic de influenţă.

Ion Stan candidează din partea USL pentru un nou mandat de deputat într-un colegiu din Dâmboviţa, la alegerile din 9 decembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel