Cererea de revocare a lui Ciorbea, trimisă comisiilor juridice

Birourile permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au transmis comisiilor juridice solicitarea PNL privind revocarea din funcţie a lui Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, acestea urmând să se pronunţe prin raport până pe 28 februarie. 

"Referitor la cererea de revocare, conform regulamentului, a fost trimisă comisiilor juridice care vor înainta, până pe data de 28 februarie, raportul comun. Urmează ca, în funcţie de raportul comun, să decidem mai departe. Aceasta a fost decizia Biroului, prin votul majorităţii. (...) La Senat avem un program foarte încărcat - până pe 14 februarie trebuie să elaborăm avizele din comisiile de specialitate pe cele două proiecte de lege privind graţierea, iar până pe 21 este raportul comisiei juridice. Deci, având în vedere acest calendar, plus săptămâna aceasta iarăşi foarte încărcată cu dezbaterile şi votul pe buget şi moţiunea de cenzură, am hotărât 28 februarie (termen pentru raport privind cererea de revocare - n.r.)", a declarat preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, luni, la finalul şedinţei Birourilor permanente reunite. 

Preşedintele PNL, Raluca Turcan, anunţa, pe 26 ianuarie, că liberalii au decis începerea demersurilor de revocare din funcţie a Avocatului Poporului, solicitând conducerii celor două Camere ale Parlamentului ca subiectul să fie pus pe ordinea de zi a unei şedinţe comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului, informează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel