Cererea de reexaminare la proiectul privind darea în plată a ajuns la Parlament

Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că cererea de reexaminare formulată de președintele Klaus Iohannis privind legea referitoare la darea în plată a ajuns la Parlament, ea fiind repartizată comisiilor de specialitate pentru a urma traseul procedural obișnuit.

"Cererea de reexaminare a legii dării în plată, care a fost trimisă de președinte, a ajuns la Parlament și ea a fost repartizată la comisii și o să își urmeze traseul obișnuit", a afirmat luni Tăriceanu, după ședința Biroului permanent al Senatului.

Vinerea trecută, președintele Klaus Iohannis a cerut Parlamentului reexaminarea legii privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligațiilor asumate prin credite.

"Darea în plată trebuie legiferată astfel încât să preîntâmpine sau să diminueze hazardul moral în relația dintre creditor și debitor, într-un context contractual în care comportamentele economice ale acestora să fie ghidate de principiul responsabilității în privința drepturilor și obligațiilor lor legitime.

[citeste si]

Pe de altă parte, reglementarea raporturilor contractuale dintre debitorii aflați în imposibilitatea de a-și achita creditele ipotecare pentru achiziționarea de locuințe și creditorii acestora răspunde, totodată, unei problematici care are și profunde conotații sociale și pentru care soluțiile legislative trebuie să ofere celor aflați într-o asemenea situație predictibilitate și securitate juridică. Din aceste perspective, considerăm că actele normative în materie trebuie să fie clare și lipsite de orice echivoc, doar astfel putând fi realizat scopul avut în vedere de legiuitor", afirma șeful statului în cererea de reexaminare adresată președintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel