Cererea ANI de revocare a lui Andon și Pâslaru, respinsă

sergiu andon
sergiu andon

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a stabilit, marţi, că deputaţii Florin Pâslaru (PSD) şi Sergiu Andon (PC) nu se află în situaţie de incompatibilitate, deciziile fiind luate cu 11 voturi "pentru" şi 3 voturi "împotrivă", respectiv cu 12 voturi "pentru" şi 3 "împotrivă". Agenţia Naţională de Integritate a cerut Parlamentului revocarea din funcţie a parlamentarilor Sergiu Andon şi Florin Costin Pâslaru, ca urmare a rămânerii irevocabile a deciziilor privind încălcarea legii de către cei doi politicieni.

 "Subiectul s-a închis. Nu mă surprinde. Ar fi fost o zi ruşinoasă sub aspectul capacităţii de a înţelege legea şi de a păstra demnitatea Parlamentului dacă se dădea un alt verdict. Pe lege, suntem în templul legii, acasă. Pe lege, situaţia care se referă la mine nu este de incompatibilitate. Faptul s-a petrecut în legislatura trecută, s-a încheiat legislatura trecută, e şi prescrisă pe regulile prescripţiei", a declarat Sergiu Andon, citat de Mediafax.

 Deputatul PC a adăugat că, din orice punct de vedere, acuza la adresa lui a fost "o gogoaşă artificial umflată de ANI, ca să se câştige un vot, ca să se facă gălăgie în jurul anumitor nume mai incomode şi pentru că ăsta e climatul actual din ţara noastră".

 "Se vehiculează ideea că am apărat un caz de corupţie. Nici măcar asta nu este adevărat. Am apărat o persoană nevinovată care n-a fost trimisă în judecată tocmai pentru că nu era caz de corupţie", a mai spus deputatul PC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel