Urmărește emisiunea live


Cercetătorii sud-africani, STUDIU incredibil despre Omicron: Sporește imunitatea, DISTRUGE Covid

Foto: Chokniti Khongchum by Pexels
Foto: Chokniti Khongchum by Pexels

Ce au descoperit cercetătorii sud-africani despre varianta Omicron. 

Biroul regional pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), a declarat că propagarea rapidă a variantei Omicron va declanșa un număr mare de spitalizări de COVID-19, chiar dacă această variantă se dovedeşte mai puţin periculoasă decât cea anterioară, Delta.

Un studiu al oamenilor de știință sud-africani arată că infecția cu tulpina Omicron sporește imunitatea neutralizantă împotriva variantei Delta a coronavirusului. 

Oamenii de știință sud-africani au descoperit, pe o analiză a 33 de oameni, că persoanele infectate cu Omicron, în special cele care au fost vaccinate, au dezvoltat o imunitate sporită împotriva variantei Delta și au constatat totodată că neutralizarea contra Omicron a crescut de 14 ori la 14 zile de la infectare. De asemenea, ei au observat că a existat o creștere de 4,4 ori a acțiunii neutralizante contra variantei Delta.

Alex Sigal, profesor la Africa Health Research Institute din Africa de Sud, susține că această descoperire ar putea contribui la eliminarea tulpinii Delta.

"Creșterea neutralizării variantei Delta la persoanele infectate cu Omicron poate avea ca rezultat scăderea capacității variantei Delta de a reinfecta aceste persoane. Dacă se va dovedi că așa este, perturbările provocate vieții noastre de Covid-19 se vor diminua", au declarat cercetătorii, citează Reuters.

Ce arată studiul britanic

În același timp, un studiu britanic arată că riscul de internare în spital al celor infectați cu varianta Omicron a COVID-19 este cu 40% până la 45% mai mic decât în cazul pacienților cu varianta Delta.

"În general, am găsit indicii ale unei reduceri a riscului de spitalizare pentru infecțiile Omicron în raport cu cele Delta, făcând o medie a tuturor cazurilor din perioada de studiu", spun cercetătorii despre studiul care a analizat datele de la cazurile confirmate prin teste PCR în Anglia în perioada1-14 decembrie.

OMS, avertisment: Va umple spitalele cu nevaccinați

"O creştere rapidă a Omicron, aşa cum constatăm în mai multe ţări, chiar dacă se combină cu o formă a bolii mai puţin gravă, va determina cu toate acestea un număr ridicat de spitalizări, în special în rândul celor nevaccinaţi.

În faţa incertitudinilor referitoare la noua variantă detectată pentru prima dată la sfârşitul lui noiembrie în Africa de Sud, statele ezită între restricţii stricte şi o strategie mai suplă, ca urmare a indiciilor referitoare la gravitatea mai redusă a variantei Omicron.

Este prea devreme pentru a putea spune dacă valul Omicron va fi mai grav sau mai puţin grav decât Delta, a subliniat Smallwood chiar dacă datele preliminare referitoare la populaţiile afectate în primul rând în Europa (Anglia, Scoţia, Danemarca) arată că Omicron ar putea cauza un risc mai redus de spitalizare în comparaţie cu Delta.

Smallwood, specialistă în răspunsul de urgenţă în faţa pandemiei, a recomandat interpretarea cu prudenţă a acestor date preliminare întrucât, până în acest moment, cazurile analizate vizează în special populaţii tinere şi cu o stare bună de sănătate din ţări cu rate mari de vaccinare.

Nu am văzut încă impactul pe care Omicron îl are asupra grupurilor cele mai vulnerabile: persoane vârstnice care nu au finalizat încă schema completă de vaccinare", a declarat Catherine Smallwood, unul dintre principalii responsabili din cadrul OMS Europa, pentru AFP, citează Agerpres.

Citește mai departe aici: Mai puțin sever, dar mai contagios

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel