Ceartă Theodor Stolojan- Marius Budăi, în direct la TV: Nu mai manipulați oamenii! / Cinismul dumneavoastră, asta vă reproșez!

Deputatul PSD Marius Budăi s-a contrazis cu fostul premier Theodor Stolojan pe subiectul sporurilor bugetarilor.

Fostul premier Theodor Stolojan a susținut că multe dintre sporurile bugetarilor nu sunt justificate și că ar trebui eliminate imediat. El a făcut referire la sporurile pentru calculator, sporurile pentru doctorat și sporurile pentru confidențialitate. Deputatul PSD l-a contrazis, afirmând că sporurile bugetarilor au legătură cu condițiile de muncă, iar acele sporuri de calculator despre care se tot vorbește nici nu ar mai exista în prezent. Cei doi s-au luat la ceartă în direct la RealitateaPlus și și-au adus reciproc acuzații, Marius Budăi insistând asupra faptului că Theodor Stolojan beneficiază de pensii speciale.

Redăm integral dialogul dintre cei doi:

”Sporul de calculator e o nesimțire”

Theodor Stolojan: - Două măsuri ar trebui luate imediat, fără nici o amânare, și anume eliminarea acelor sporuri care pur și simplu sunt nesimțite, sunt acordate pentru atribute care fac parte din serviciul pe care îl ai. De exemplu, spor de confidențialitate, păi dacă ai un serviciu care îți cere să păstrezi confidențialitate, ai un salariu plătit exact pentru acest lucru. Spor pentru doctorat, sunt anumite profesii unde se cere doctoratul. Sporul de calculator e o nesimțire. Dacă discutăm despre spor de calculator atunci trebuie să dăm la toți elevii care fac școală online. Aceste sporuri pot fi eliminate începând de astăzi fără nici un fel de probleme.

”Nu se pricepe, nici nu mai există”

Marius Budăi: - Sporurile au legătură cu condițiile de muncă, iar ce vorbește domnul Stolojan dovedește că nici dumnealui nu se mai pricepe la sporuri pentru că spor de calculator și ce a mai indicat dumnealui pe acolo nici nu mai există. A existat la un moment dat spor de calculator atunci când o parte din funcționari lucrau pe acele calculatoare foarte vechi, iar din măsurători se constatase că au o radiație foarte mare. Așa să vorbim la grămadă, că dăm bine la publicul larg, am putea cu toții. Iar dacă tot vorbim de salarii nesimțite, de sporuri nesimțite, spunea domnul Stolojan, eu l-am mai rugat într-o emisiune să nu mai folosească astfel de expresii că mă voi raporta și eu la pensiile dumnealui, alea speciale care dumnealui vine cu mii de euro pe lună și îi spune unui necăjit că e bine să stea cu 800 de lei pe lună.

Theodor Stolojan: - Domnul Budăi, eu nu am nici o pensie specială din România, ca să fim foarte limpezi.

Marius Budăi: - Ați mai spus-o. Și România contribuie la bugetul UE.

Theodor Stolojan: - România a exclus, știți foarte bine. Nu mai manipulați oamenii, domnule Budăi!

Marius Budăi: - Domnule prim-ministru, dumneavoastră cu mii de euro pe lună le spuneți să trăiască cu câteva sute de lei.

Theodor Stolojan: - Este adevărat că România plătește contribuție la bugetul UE, dar primește de 3 ori mai multe fonduri decât plătește contribuție, iar eu am pensie din România exact după contributivitate, exact ca alte mii de pensionari.

Marius Budăi: - Eu făceam altă analogie. Un om care are un venit de mii de euro pe lună, nu voi folosi termenul nesimțit, dar cinismul dumneavoastră este că de la înălțimea funcției de fost prim-ministru al României să luptați pentru austeritate și să îi spuneți unui amărât de pensionar: "Lasă domnule că e bine cu 800 de lei pe lună, mai așteaptă". Asta vă reproșez!

Theodor Stolojan: - Eu nu am spus așa ceva. Îmi puneți în gură cuvinte pe care nu le-am spus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel