Cepoi: Am respectat întotdeauna legea, nu am nimic de ascuns

images
images

Ministrul Sănătății, Vasile Cepoi, a declarat că nu are nimic de ascuns și că se va prezenta în fața anchetatorilor pentru a-și susține punctul de vedere privind acuzațiile făcute de către ANI referitoare la conflictul de interese și infracțiunile legate de fondurile UE.

"Am respectat întotdeauna legea atât în calitate de medic, cât şi în funcţiile pe care le-am deţinut în administraţia publică locală şi centrală. Atunci când nu am ştiut interpreta legea, am consultat specialiştii în domeniul juridic, aşa cum s-a întâmplat şi în acest caz. Nu am nimic de ascuns şi mă voi prezenta, fără rezerve, la instituţiile abilitate pentru a-mi prezenta şi susţine punctul de vedere", a spus Vasile Cepoi, citat într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii.

Ministrul Sănătății este acuzat de către Agenția Națională de Integritate de conflict de interese, infracțiuni împotriva intereselor financiare ale Comunității Europene, precum și infracțiuni asimilate celor de corupție. Conform ANI, în calitate de director al Direcției de Sănătate Publică Iași, Vasile Cepoi a semnat un acord de parteneriat prin care a angajat instituția condusă în acel moment ca partener în Proiectul "Calitate și performanță în sistemul sănătății publice din România", derulat în cadrul Programului Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU).

În cadrul acestui proiect Vasile Cepoi a deținut funcții precum manager de proiect, director de proiect pentru activităţile editoriale şi de cercetare și trainer audit calitate. ANI susține că beneficiul obținut de Vasile Cepoi, împreună cu soția care a fost angajată de asemenea în cadrul proiectului, este de aproximativ 42.440 euro.

Cu toate acestea ministrul a ținut să precizeze că nu a ținut ascunsă participarea sa ca expert în acest proiect. Mai mult, a afirmat că  implicarea lui în proiect a fost făcută publică încă din luna decembrie 2011. Ministrul Sănătății a declarat pentru MEDIAFAX că a consultat juriștii chiar înainte de a intra în proiect, iar aceștia l-au asigurat că nu este vorba despre un conflict de interes și că atitudinea ANI este neetică, astfel fiind îndreptățit să acționeze  în instanță instituția pentru afectarea imaginii publice.

"Eu, înainte de a intra în proiect, am consultat legea şi juriştii. Aceştia mi-au spus că nu este conflict de interese, fapt care s-a dovedit prin faptul că organismele care se ocupă de implementarea proiectului nu mi-au sesizat nicio neregulă. Am făcut publice datele privind acest proiect încă din luna februarie, cu toate detaliile aferente. Mă consider sancţionat de către ANI în mod nejustificat, deoarece imaginea mea a fost afectată iremediabil înainte de a se pronunţa un verdict în acest sens. Din aceste considerente, îmi rezerv dreptul de a acţiona în justiţie ANI pentru afectarea imaginii publice şi neacordarea prezumţiei de nevinovăţie", a mai spus Vasile Cepoi.

Guvernul a anunțat că a luat act de existența acțiunii ANI în ceea ce îl privește pe ministrul Sănătății și a precizat că acțiunile sunt grave și se cere clarificarea acestora cât mai repede. Vasile Cepoi urmează să se prezinte la Parchetul General pentru a răspunde în cazul în care este acuzat de ANI, acesta riscând să-și piardă funcția de ministru în cazul în care acuzațiile se dovedesc adevărate.

"Domnul ministru se va prezenta la Parchetul General pentru a-şi prezenta punctul de vedere în acest caz. Dacă se va ajunge la o decizie definitivă în acest caz, care să confirme acuzaţiile care au fost aduse în acest moment, domnul Vasile Cepoi îşi va pierde poziţia de ministru în Guvernul României", a transmis Executivul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel