CEO Enel, despre creșterile de prețuri din România

Francesco Starace, CEO și general manager Enel, a vorbit despre creșterile de prețuri din România la energie electrică. 

”Vârfurile de preţuri pe pieţele engros de electricitate nu înseamnă neapărat că piaţa nu funcţionează corect. Mai degrabă este o chestiune de cerere şi ofertă, care sunt în dezechilibru şi cred că cel mai probabil aceasta a fost situaţia şi în România. Întrebarea nu este dacă piaţa funcţionează sau nu, ci care este echilibrul între cerere şi ofertă şi cum este administrat. Nu văd motive majore de îngrijorare. Cred că piaţa din România are un cadru de funcţionare destul de bun, dar se pune întrebarea în ce mod actorii înţeleg modul în care poziţiile lor, long sau short, influenţează piaţa şi cum putem să evităm aceste vârfuri de preţuri în viitor”, a spus Francesco Starace, potrivit Agerpres. 

[citeste si]

El a adăugat: ”Deci, nu avem vreo îngrijorare legată de cadrul de funcţionare a pieţei în acest moment. Dar, cu siguranţă, vrem să ştim de ce această situaţie s-a întâmplat, pentru a putea preveni să se repete pe viitor”. 

Reprezentanţii companiei au anunţat marţi într-o conferinţă de presă că Enel va investi 565 milioane euro în infrastructură şi reţele pe piaţa din România, în perioada 2018-2020. Din această sumă, 329 milioane de euro sunt pentru investiţii de creştere. De asemenea, Enel va mai aloca 400 de milioane de euro pentru digitalizarea reţelelor şi proceselor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel