Centrul de Transfuzie Sanguină Bistriţa, ÎNCHIS. Focar de COVID

Activitatea Centrului de Transfuzie Sanguină Bistrița a fost oprită temporar. 

În urma testărilor periodice efectuate personalului din centrele de transfuzie din țară, au fost depistate pozitiv cu virusul SARS-COV-2 un număr de 12 persoane angajate ale Centrului de Transfuzie Sanguină Bistrița.

"Astăzi, 29.09.2020, este în curs de desfășurare ancheta epidemiologică în cadrul acestui centru, iar activitatea a fost oprită până la finalizarea măsurilor care vor fi dispuse de către DSP Bistrița Năsăud.În data de 26.09.2020 a fost efectuată o dezinfecție la sediul centrului, urmând ca astazi, ora 18:00 sa fie realizată o nouă dezinfecție.

Menționăm ca la nivelul CTS Bistrița Năsăud au fost implementate și respectate normele de protecție sanitară în vigoare, iar componentele sanguine puse la dispoziția unităților sanitare din județ sunt sigure. Virusul SARS-COV-2 nu este transmisibil prin sânge/transfuzie.Asigurarea necesarului cu componente sanguine a unităților sanitare din județul Bistrița Năsăud nu va fi afectată.

Până la redeschiderea Centrului de Transfuzie Sanguină din Bistrița, Centrele de Transfuzie Sanguină din Cluj și Maramureș vor asigura necesarul de componente sanguine pentru unitățile sanitare de pe raza județului Bistrița.Institutul Național de Hematologie Transfuzională "Prof.C.T.Nicolau" București va supraveghea în continuare modul în care sunt aplicate normele de protecție sanitară și testarea periodică a personalului din Centrele de Transfuzie Sanguină din țară.", a transmis Biroul de Presă al INHT. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel