Centenarul Unirii, sabotat în Parlament. Lider PNL: Solicit public Guvernului

Deputatul PNL Florin Roman spune că PSD, ALDE şi UDMR sabotează proiectele destinate Centenarului Unirii. 

"Coaliţia PSD - ALDE - UDMR şi-a făcut un obiectiv din a sabota toate proiectele care vizează Centenarul Unirii. În cadrul şedinţei comune a Comisiilor pentru administraţie şi cultură ale Camerei Deputaţilor, această coaliţie a respins în bloc toate amendamentele depuse de mine la proiectul privind 'Legea Centenarului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918'. Aceste amendamente vizau realizarea Monumentului Unităţii Naţionale în municipiul Alba Iulia până la 1 noiembrie 2018, lucrări de reabilitare la Sala Unirii din municipiul Alba Iulia până la 1 noiembrie 2018, precum şi lucrări de reabilitare şi consolidare la Muzeul Unirii din municipiul Alba Iulia până la 1 noiembrie 2018", a menţionat marţi Roman, într-o declaraţie de presă, potrivit Agerpres.

El a adăugat că a solicitat, tot printr-un amendament depus la acest proiect, ca Departamentul Centenar, care are ca obiectiv coordonarea la nivel naţional a pregătirii, organizării şi desfăşurării manifestărilor, acţiunilor şi proiectelor de aniversare a Centenarului României (1918 - 2018) şi Primului Război Mondial, să îşi desfăşoare activitatea în municipiul Alba Iulia până la 1 decembrie 2018, dar nici această propunere nu a fost acceptată. 

"Niciunul dintre aceste amendamente menite să contribuie la aniversarea în condiţii onorabile a Centenarului Marii Uniri nu a fost adoptat, semn că actuala putere nu dă nici doi bani pe evenimentul aniversar de anul viitor sau pe actul istoric al Marii Uniri. Solicit coaliţiei aflate la putere şi Guvernului Grindeanu să prezinte public proiectele destinate Centenarului Unirii, finanţarea de care beneficiază de la buget, precum şi termenele pentru finalizarea lor", a mai spus el. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel