Centenar Marea Unire. Hunor, despre afirmațiile scandaloase: Ei trebuie să înţeleagă şi să accepte

Ema Apostu / 26 aug 2017 / 15:18 Salveaza PDF Comentarii
Kelemen Hunor
Descriere foto: Kelemen Hunor

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, cu ocazia tabere de vară a formaţiunii, că este nevoie de un dialog deschis şi sincer între majoritate şi minoritate.

"Noi trebuie să fim iniţiatori ai dialogului cu majoritatea românească. Acest dialog, însă, trebuie să fie unul sincer. Poate că îi va deranja pe unii, dar este necesar ca noi să putem spune ceea ce credem despre ultimii 100 de ani, dar şi majoritatea românească să îşi exprime sincer gândurile şi temerile legate de dezideratele comunităţii maghiare. Dacă vom reuşi să vorbim deschis despre tot ce ne îngrijorează, dacă va fi garantat cadrul legal pentru ca nouă să ne fie bine să trăim liniştiţi, ca maghiari în România, cu siguranţă va creşte şi nivelul de încredere dintre cele două comunităţi. Fără încredere, va fi dificil să construim împreună proiecte de viitor", a declarat liderul UDMR.

Kelemen a făcut referire şi la interviul acordat luna aceasta cotidianului Szabadság, când a spus că maghiarii nu au nimic de sărbătorit cu ocazia centenarului Marii Uniri.

"Trebuie să analizăm în mod realist stadiul în care a fost şi unde a ajuns această  ţară. Ceea ce am afirmat nu a fost cu reacredinţă sau cu intenţia de jigni pe cineva. Accept şi respect faptul că prietenii noştri români sărbătoresc, dar şi ei trebuie să înţeleagă şi să accepte că, pentru noi, nu este un motiv de aniversare. De la acceptare până la sărbătoare, drumul este lung", a afirmat el.

[citeste si]


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26