Celule fotovoltaice pe banii statului. Mii de euro pot fi decontați de români

Panouri
Panouri

Gabriela Gavrilescu, ministrul Mediului, a anunțat că până la data de 15 octombrie va fi lansat Ghidul de finanţare pentru programul privind montarea celulelor fotovoltaice. Pentru acest program Ministerul Mediului pune la dispoziție 100 de milioane de euro.

"Montarea celulelor fotovoltaice este un program care trebuie să înceapă şi avem la ora actuală nu o sumă foarte mică, pentru că este vorba de 100 de milioane de euro, iar împreună cu Ministerul Dezvoltării şi cu Ministerul Fondurilor Europene, prin Administraţia Fondului de Mediu, vom putea să lansăm proiectul. Ghidul de finanţare îl vom lansa până la 15 octombrie, astfel încât fiecare român care doreşte să-şi monteze o astfel de celulă fotovoltaică, care să aibă putere de 3 KW, să o poată face, iar noi dăm un bonus. Suma până la care noi putem să decontăm este de 4.600 de euro", a declarat Grațiela Gavrilescu la Antena 3.

Un astfel de proiect de energie verde prevede că după montarea unei astfel de celule fotovoltaice, sistemul va putea produce energie electrică, necesară pentru consumul propriu al casei. Ceea ce este în plus, va putea fi "vărsat" în Sistemul Național de Energie, iar cel care produce această energie să primească o mică sumă de bani.

„Am înlocuit celula solară şi, nu în ultimul rând, cu ajutorul Parlamentului şi al Ministerului Energiei, reuşim cu suma pe care o alocăm, ca 26.000 de gospodării din România să devină mici producători. Surplusul de energie pe care tu îl produci să poţi să îl bagi în Reţeaua Naţională de Electricitate"  a mai declarat Grațiela Gavrilescu.

Vezi si: Noua taxă de poluare. Termenul anunțat pentru a intra în vigoare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel