Cele trei decizii ale USL de la Murighiol: colegiile, procurorii şi "Marşul Democraţiei"

usl ponta
usl ponta

Şcoala de vară din acest an a USL de la Murighiol a fost un bun prilej pentru liderii partidului să ducă ultimele negocieri privind împărţirea colegiilor pentru alegerile parlamentare. DeCe News a aflat cum vor fi împărţite locurile între cele două alianţe PSD+UNPR şi PNL+PC. Marea reunire a USL-ului nu a avut drept scop doar împărţirea colegiilor, ci şi stabilirea linilor strategice ale alianţei în perioada următoare. 

După negocieri intense s-a stabilit împărţirea pe colegii a fiecărui candidat. Astfel, alianţa PSD+UNPR va avea 246 de candidati, PNL+PC 206 candidaţi, diaspora 6 candidaţi şi 18 pentru minorităţi. Negocierile s-au făcut cu echipe din fiecare partid.

Liderul PSD, Victor Ponta a anunţat că va susţine şi mişcările ecologiste pentru a intra în Parlament. După cum a anunţat şi DeCe News, Partidul Verde şi Mişcarea Verde se vor alia şi vor candida alături de USL. Cel mai probabil aceştia vor fi reprezentaţi de cei doi lideri, Remus Cernea şi Ovidiu Iane.

Primul criteriu de care s-a ţinut cont a fost cel anunţat dinainte de liderii USL: senatorii şi deputaţii din actuala legislatură îşi vor păstra colegiile şi la alegerile din 9 decembrie.

Liniile strategice de luptă împotriva lui Traian Băsescu şi PDL

La reuniunea de la Murighiol strategii USL au pus la cale un plan de contraatac la acţiunile echipei lui Traian Băssescu şi PDL. Primul pas va fi semnarea unei  declaraţii politice comune împotriva poliţiei politice exercitate de procurori.

O a doua decizie luată de USL este organizarea unui "Marş al Democraţiei". Acesta se va desfăşura în 17-18 octombrie, când la Bucureşti va avea loc Congresul PPE, organizat de PDL. La acest marş, liderii USL vor încerca să aducă peste 100.000 de oameni.

Congresul PPE de la Bucureşti va aduce nume importante. Jose Manuel Barroso, Viviane Reding sau Angela Merkel sunt doar câţiva dintre liderii europeni care vor fi prezenţi la Bucureşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel