Cele mai sărate alimente. Iată ce să tai de pe lista de cumpărături

Consumul exagerat de sare reprezintă un pericol pentru sănătate. Există alimente care, deși nu par sărate, conțin o mare cantitate de sare. Iată un top al celor mai sărate alimente.

Potrivit Centrului american de prevenire și control al bolilor, 9 tipuri de alimente sunt vinovate pentru 44% din consumul tău zilnic de sare. În general, n-ar trebui să depășești 2.300 mg de sare zilnic, iar consumul acestor produse multiplică de câteva ori această cantitate.

În topul celor mai sărate alimente se află mezelurile, chipsurile, snacksurile, pizza, supe-ciorbe gata preparate sau de la restaurant, pui rotisat, hamburgeri, brânzeturi. 

Te gândești că n-ar fi rău dacă ai adăuga câteva felii de salam sandvișului tău? Poate că ar trebui să te mai gândești puțin. Știai că 6 felioare subțiri de salam conțin aproximativ 1.130 mg de sare? Caută variante dietetice care să aibă un conținut redus de sare la aceeași cantitate de produs folosită.

Ingredientele din pizza par destul de simple însă majoritatea produselor din această categorie poate conține aproximativ 5.000 mg de sare. Dacă faci însă unele modificări ai putea reduce semnificativ această cantitate: spre exemplu ai putea opta pentru brânză dulce în loc de mozzarela care are mai multă sare.

Nimic nu poate fi mai sănătos decât un pui la grill, nu-i așa? Însă trebuie să citești cu atenție eticheta și să vezi dacă aceasta menționează și altceva în afară de carne. Dacă da, atunci fiți atent ce alte elemente conține.

La o primă vedere, supele, ciorbele n-ar trebui să conțină prea mult sodiu. Nu și în cazul în care le consumați la un restaurant. Cercetătorii au stabilit că aproximativ 25% din aportul de sare consumat de o persoană obișnuita provine din mesele de la restaurant.

Burgerii pot avea până la 4.000 mg sare fără să mai luăm în calcul brânza și sosul. O alegere mult mai sănătoasă este sandvișul făcut acasă unde ai control total asupra ingredientelor.

Unele sortimente de brânză conțin cantități însemnate de sare. Spre exemplu, parmezanul conține 850 de mg de sare la 10 linguri de parmezan. Mergeți pe variantele care conțin mai puțin sodiu pentru a avea o sănătate de invidiat.

Snacks-urile sărate, covrigeii, chips-urile, popcorn-ul, toate acestea sunt un pericol pentru sănătatea ta. Multă lume se dă în vânt după aceste produse. Însă plăcerea asta costă destul de mult pe termen lung: nu mai puțin de 450 mg de sare ingurgitată la fiecare porție, aproximativ 20% din cantitatea consumată zilnic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel