Cele mai "puţin inteligente" animale din lume

Foto: Pexels/Cele mai "puţin inteligente" animale din lume
Foto: Pexels/Cele mai "puţin inteligente" animale din lume

Topul cârcotaş este făcut pe baza criteriilor umane. Lenea, memoria scurtă sau creierul de dimensiuni mici fiind doar câteva dintre motivele pentru care aceste animale sunt considerate mai puţin inteligente.

Inteligența animală este dificil de măsurat, deoarece este mai mult decât dimensiunea creierului și abilitățile umane. Iată câteva animale care, pe criterii umane, au inteligenţa pusă sub semnul întrebării. Rețineți, totuși, că totul este relativ!

Oamenii de știință au calculat că hamsterii au o durată medie de memorie pe termen scurt de aproximativ 27 de secunde. Cu amintiri pe termen scurt de 3 secunde, hamsterii ocupă ultimul loc pe lista respectivă. Acestea fiind spuse, un pic de instruire îi poate ajuta să-și amintească numele și proprietarii, deoarece aceste informații sunt stocate în amintirile lor pe termen lung.

Varanul uriaș este o reptilă impresionantă şi este un lacom recunoscut. De multe ori mănâncă prea mult, iar prada prea mare îi poate rămâne în gât. În loc să-l sfâșie în bucăți, acest animal preferă să-și trântească prada într-un trunchi de copac pentru a o împinge mai departe de-a lungul tractului său digestiv. 

Friptura mai apreciată decât inteligenţa

Fără îndoială, vedem aceste animale mai des în farfurii noastre decât în ​​natură. Curcanii domestici au fost îmblânziți și crescuți mai degrabă pentru carnea lor decât pentru inteligență. Într-adevăr, curcanii pot fi foarte prietenoși și pot dezvolta relații cu oamenii.

Cu siguranță nu putem învinovăți girafa pentru evoluția sa. Gâtul său lung, folosit pentru a ajunge la frunzele cu creștere înaltă, foarte hrănitoare, este de fapt un handicap atunci când se mănâncă alimente și se bea apă la nivelul solului. De fapt, girafele trebuie să-și asume o poziție înclinată, făcându-le foarte vulnerabile la prădători. Acestea fiind spuse, au tendința de a se hrăni în perioadele fierbinți ale zilei când leii și hienele dorm.

Nevoile fiziologice pot pune viaţa în pericol

Leneșii cu trei degete, ca cei cu două degete, sunt teribil de stângaci pe pământ, făcându-i pradă ușoară pentru oceloți și jaguari. Cu toate acestea, trebuie să coboare la fiecare câteva zile pentru a-și face nevoile și pentru a-și menține relația simbiotică cu fluturii care mănâncă bălegar. Să fii ucis în timp ce te ușurezi poate părea puțin jenant, dar aceasta nu este vina leneșului.

Nu, struțul nu se află pe această listă din cauza tendinței de a-și îngropa capul în nisip la orice semn de pericol (aceasta este o legendă urbană). Acestea fiind spuse, aceste păsări au unul dintre cele mai mici creiere pentru dimensiunea lor. De fapt, ochii lor (de dimensiuni egale cu mingile de biliard) sunt de 20 de ori mai grei decât creierul lor! Apoi, din nou, habitatul lor necesită ochi buni mai mult decât creier mari. 

Dacă drăgălăşenia lor ar fi fost luată în calcul, ar fi fost în top

Cu cel mai mic raport creier-greutate dintre toate mamiferele, koala este adesea considerat unul dintre cele mai stupide animale. Într-adevăr, creierul său pare să funcționeze cu încetinitorul, parcă în modul de economisire a energiei. Cu toate acestea, studiile au arătat că o astfel de cheltuială strictă de energie ar putea fi un avantaj evolutiv, având în vedere dieta de bază a koala din frunze de eucalipt cu conținut scăzut de calorii. Folosiți mai puțin, aveți nevoie de mai puțin!

În timp ce ursul panda este unul dintre cele mai adorabile animale atât de pe această listă, cât și din întregul regn animal, ei nu strălucesc exact când vine vorba de inteligență. Dificultatea de împerechere în captivitate și incapacitatea frecventă a femelelor de a-și îngriji corect puii le câștigă cu ușurință un loc pe această listă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel