Cele mai noi tehnologii laser pentru reducerea de dioptrii

În ziua de astăzi există din ce în ce mai multe dispozitive cu diferite ecrane pe care oamenii le utilizează fie în timpul liber, fie la serviciu. Asta înseamnă că ochii sunt din ce în ce mai solicitați și mai predispuși la afecțiuni. Din fericire, în acest moment există tehnologii laser care realizează cu succes reducerea dioptriilor.

Care sunt cele mai noi tehnologii laser pentru reducerea dioptriilor?

În ultimii ani au fost dezvoltate o serie de tehnologii care s-au dovedit foarte utile în procesul de reducere a dioptriilor.

Printre aceste tehnologii se numără: laserul Presbyond, laserul Excimer PRK, FemtoLasik, laserul RelEx SMILE. La oftalmologie Cluj pot fi realizate intervenții în care se folosesc toate aceste tipuri de tehnologii.

Dintre acestea, RelEx SMILE este cea mai nouă tehnologie folosită.   

Ce este RelEx SMILE?

Este cea mai actuală tehnică ce conduce la reducerea dioptriilor. Se efectuează cu laserul femtolaser VisuMax Carl Zeiss Meditec. Această operație permite corectarea mai multor vicii de refracție: miopia până la -10 dioptrii, astigmatismul miopic până la -5 dioptrii, miopie și astigmatisul miopic combinate până la -15 dioptrii. 

Caracteristicile acestei operații sunt date de faptul că se efectuează fără flap ( lambou cornean ) și fără îndepărtarea epiteliului cornean. De asemenea, țesutul cornean se păstrează în urma acestei intervenții.

Un prim mare avantaj al acestui tip de operație este faptul că nu provoacă durere nici în timpul operației, dar nici în perioada de recuperare. 

Un alt mare avantaj este timpul foarte scurt în care se stabilizează acuitatea vizuală după operație. 

Această operație poate fi efectuată cu succes la clinica de la Cluj din rețeaua clinicilor Dr. Holhos.

Ce presupune operația RelEx SMILE?

Folosind tehnologia laser pentru a corecta dioptriile, această operație nu presupune îndepărtarea epiteliului și nici decuparea prin “flap”.

Fiind vorba despre un sistem inovativ, intervenția este minim invazivă.

Se creează o lenticulă refractivă și o mică incizie în interiorul corneei intacte, toate într-un singur pas. Apoi laserul lansează o serie de impulsuri în cornee astfel conturând țasutul care trebuie îndepărtat. Restul corneii rămâne intact, iar modificarea formei corneei cu ajutorul laserului permite obținerea corecției de refracție dorită.

Având o serie de avantaje incontestabile, operația cu ajutorul tehnologiei RelEx SMILE este alegerea ideală pentru persoanele care caută să corecteze miopia până la -10 dioptrii, astigmatismul până la -5 dioptrii și miopia și astigmatismul miopic până la -15 dioptrii combinate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel