Dietele anului 2024. A fost făcut topul: sunt cele mai bune și mai rapide de scădere în greutate

FOTO: Freepik @prostooleh
FOTO: Freepik @prostooleh

Care sunt cele mai bune diete ale anului 2024. Una dintre ele confirmă pentru a șaptea oară la rând.

Autoritatea globală în clasamentele de sănătate și în consilierea consumatorilor, U.S. News & World Report, a dezvăluit care sunt cele mai bune diete ale anului 2024.

Astfel, ca o nouă confirmare a valorii sale, dieta mediteraneeană este pe primul loc, pentru al șaptea an consecutiv, în topul celor mai bune diete în general, cu acent pe calitatea dietei ca atare, decât pe un singur nutrient sau grup alimentar și pe consumul zilnic de fructe, legume, cerelale intergrale, fasole, nuci, leguminpase, ulei de măsline, ierburi aromatice și condimente.

De asemenea, dieta mediteraneană s-a clasat pe primul loc în topul celor mai bune diete pentru diabet, cele mai bune diete pentru sănătatea inimii, cele mai ușor de urmat, cele mai bune diete pentru sănătatea oaselor și articulațiilor, cele mai bune diete prietenoase cu familia și cele mai bune diete pentru o alimentație sănătoasă, scrie US News.

Podiumul celor mai bune diete ale anului este completat de dieta DASH, cunoscută pentru combaterea hipertensiunii arteriale și dieta MIND, care este o combinație dintre cele două.

Dieta DASH a primit laude pentru caracterul complet din punct de vedere nutrițional, siguranța, capacitatea de a preveni sau de a controla diabetul și de a susține sănătatea inimii.

Dieta MIND, care preia două diete dovedite, DASH și mediteraneeană, cu accent adăugat pe alimentele care îmbunătățesc sănătatea creierului, precum fructele de pădure, foarte bogate în antioxidanți.

Dietele cele mai bune și mai rapide de scădere în greutate

Potrivit aceleiași surse, cele mai bune diete ”nișate” pe scăderea în greutate ori scăderea rapidă sau pentru controlul diabetului, una dintre cele mai frecvente afecțiuni metabolice la nivel mondial, au fost desemnate următoarele:

Cele mai bune diete de pierdere în greutate

Dieta WeightWatchers (WW) se concentrează pe pierderea în greutate de durată prin schimbarea comportamentului, știința nutriției și sprijinul social. Aceasta include adoptarea unei abordări holistice pentru a ajuta membrii să dezvolte obiceiuri durabile, să mănânce mai sănătos și să se miște mai mult.

Dieta mediteraneeană

Dieta volumetrică pune accentul pe consumul de alimente bogate în nutrienți, cu conținut scăzut de calorii, cum ar fi fructele, legumele, cerealele integrale și lactatele cu conținut scăzut de grăsimi. Alimentele mai puțin calorice au un conținut ridicat de apă, care adaugă volum alimentelor și ajută oamenii să se simtă sătui.

Cele mai bune diete rapide pentru pierderea în greutate

Dieta Keto -  o dietă bogată în grăsimi și săracă în carbohidrați, care are ca scop pierderea în greutate prin arderea grăsimilor. Scopul dietei este de a pierde rapid în greutate fără foame sau pofte.

Dieta Atkins se bazează pe restricționarea carbohidraților, ceea ce forțează organismul să folosească grăsimile stocate pentru energie.

Programul HMR -  un plan în două etape care constă în planuri de masă structurate și coaching comportamental pentru comportamente și obiceiuri de viață sănătoase și de lungă durată. Membrii pot participa la program fie acasă, fie în persoană, la o clinică locală HMR pentru pierderea în greutate.

Cele mai bune diete pentru diabet

Dieta mediteraneeană

Dieta DASH

Dieta flexitariană, cunoscută și sub numele de dietă semi-vegetariană. În acest caz nu trebuie să eliminați complet carnea pentru a profita de beneficiile pentru sănătate asociate cu vegetarianismul.

CItește și: Cea mai bună dietă: momentul în care mâncați. Rolul major al ceasului principal din creier

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel