Cele mai aglomerate dimineţi în trafic. Bucureștiul, pe primul loc în lume - studiu

Ema Apostu / 14 iun 2019 / 14:54 Salveaza PDF Comentarii
Mașini în trafic, poluare
Descriere foto: Mașini în trafic, poluare

Șoferii bucureșteni petrec cu 89% mai mult timp în trafic, la fiecare 30 de minute de rulat în trafic, la orele de vârf din cursul dimineţii, faţă de orele din restul zilei, conform studiului realizat de compania TomTom pe 2018, scrie economica.net.

Bucureștiul are nivelul congestiilor din trafic, în orele dimineţii, mai ridicat ca cel din oraşe precum Mumbai, cel mai aglomerat oraş din lume, Mexico City, Istanbul, Moscova, New Delhi, Bangkok, Beijing, Paris, Londra, New York sau Los Angeles. Cea mai aglomerată oră pentru traficul de dimineaţă din Bucureşti (zile lucrătoare) este ora 8. Congestia atinge valori cuprinse între 77% şi 93%. Cele mai lejere ore de vârf din dimineţile lucrătoare sunt în zilele de vineri (77%) şi joi (88%). Cele mai grele dimineţi sunt în zilele de marţi şi miercuri, ambele la un nivel de congestie de 93%.

Şoferii din Bucureşti petrec cu 89% mai mult timp, adică 27 de minute în plus, la fiecare 30 de minute de rulat în trafic, la orele de vârf din cursul dimineţii, scrie economica.net.

După-amiaza şi seara timpul petrecut în plus, la fiecare 30 de minute de mers cu maşina, este cu 94% mai mare, adică 28 de minute în plus, la fiecare jumătate de oră. Practic, bucureştenii stau de două ori mai mult în trafic în orele de vârf, faţă de orele obişnuite.

La nivel global, Bucureştiul s-a situat pe locul 11 în 2018, după ce în 2017 a fost pe locul zece. În medie, şoferii din Bucureşti irosesc cu 48% mai mult timp blocaţi în trafic, faţă de o medie de 65% în Mumbai (India), 63% în Bogota (Columbia), 58% în Lima (Peru), 58% în New Delhi (India) şi 56% în Moscova (Rusia). Mumbai, Bogota, Lima, New Delhi şi Moscova sunt cele mai aglomerate cinci oraşe din lume, conform TomTom.


Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26