Cel mai scurt test de inteligență din lume: Doar 17% dintre oameni l-au trecut. Tu știi răspunsurile?

Aveți aici cel mai scurt test de inteligență din lume.

Denumit „test de reflecție cognitivă”, acest scurt chestionar a fost prezentat inițial unui total de 3.000 de persoane care au făcut parte din cercetarea respectivă, printre care se numărau studenți de la universități americane renumite precum Yale sau Harvard.

Profesorul Frederick a avut 3.000 de participanți care au dat testul și doar 17% dintre ei au reușit să obțină note maxime, ceea ce înseamnă că peste 80% dintre repondenți nu au reușit. Soluția întrebărilor este ușor de înțeles atunci când este explicată, dar ajungerea la răspunsul corect nu este neapărat la îndemâna oricui.

Iată întrebările din testul de inteligență pe care mulți oameni îl pică:


1. O bâtă și o minge de baseball costă în total 1,10 dolari. Bâta costă cu 1 dolar mai mult decât mingea. Cât costă mingea?


2. Dacă este nevoie de cinci mașini și cinci minute pentru a face cinci etichete, cât timp ar lua pentru 100 de mașini să facă 100 de etichete?


3. Într-un lac, există o insulă de crini. În fiecare zi, insula își dublează dimensiunea. Dacă durează 48 de zile pentru ca insula de crini să acopere întregul lac, cât timp ar dura până când acoperă doar jumătate din lac?

Oamenii dau de obicei răspunsurile următoare, în ordinea întrebărilor de mai sus: 10 cenți, 100 de minute și 24 de zile.

Explicând de ce primul răspuns este incorect, profesorul Frederick a zis: „Oricine se gândește chiar și pentru o clipă recunoaște că diferența dintre 1 dolar și 10 cenți este de doar 90 de cenți, nu 1 dolar, așa cum prevede problema".

------

Care sunt răspunsurile corecte atunci? Acestea: 5 cenți, 5 minute și 47 de zile . 

Explicațiile pentru fiecare dintre răspunsuri pot fi găsite pe blogul matematicianului Presh Talwalkar, Mind your decisions.

VEZI ȘI: Felul în care ţii telefonul în mână poate spune multe despre personalitatea ta. Cu ce explicaţii vin psihologii

Telefonul mobil a devenit indispensabil în viaţa noastră. Trimitem zeci de mesaje şi petrecem ore în şir vorbind la el. Dar ştiai că felul în care ţinem telefonul în mână trădează lucruri despre personalitatea noastră? Citește aici continuarea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel