EXCLUSIV  Cel mai mare proiect de dezvoltare urbană. Daniel Florea: Șosea cu patru benzi. Patru noi căi de intrare în București

Daniel Florea, primarul Sectorului 5
Daniel Florea, primarul Sectorului 5

Primăria Sectorului 5 se pregătește să pună în aplicare cel mai mare proiect de dezvoltare urbană din Europa Centrală și de Est din ultimii 30 de ani. 

Daniel Florea, primarul Sectorului 5, a vorbit, la Conferința "SECTORUL 5 - Exemplu de dezvoltare durabilă", despre reducerea traficului prin centrul Bucureștiului și realizarea unor noi căi de intrare în oraș. 

”Un lucru foarte important și coloana vertebrală a acestui proiect este, de asemenea, prima parte a inelului median de circulație a Bucureștiului, care va face legătura dintre strada Brașov, până la Alexandriei. În prezent, dacă vii dinspre Alexandria sau dinspre Giurgiu, trebuie să ocolești prin centru pentru a merge spre Pitești. După ce noi vom face acești 2,4 km de drum, circulația prin centrul orașului se va reduce considerabil. Apoi urmează partea a doua de închidere a inelului median, între Alexandriei și strada Luică. Acolo avem nevoie și de sprijinul Municipalității și al Guvernului pentru că sunt multe proprietăți private care trebuie expropriate și acolo, din păcate, finanțarea depășește capacitățile Sectorului 5. Cu siguranță fiind vorba despre un proiect național și anume închiderea inelului median de circulație al Capitalei cu siguranță vom beneficia de sprijinul Guvernului.”

Gestionarea mai bună a traficului din București

Există o posibilitate foarte mare de a gestiona mult mai bine a traficului din București și suntem în faza finală de preluare de la MT a unei porțiuni de cale ferată dezafectată. 7,4 km liniari care ar putea să ne ajute să facem dintr-o șosea cu o bandă sau două, o șosea cu patru benzi cel puțin pe toată această lungime. Ne duce în situația de a face patru noi căi de intrare în București și mai ales va sangviniza toată acea rețea acum întreruptă”, a mai susținut primarul Daniel Florea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel