Urmărește emisiunea live


Cel mai IEFTIN tratament pentru accidentul vascular cerebral

AVC
AVC


Să ai un accident vascular cerebral nu este o glumă. Însă, dacă puteți rămâne optimist în legătură cu recuperarea, un nou studiu spune că este posibil să grăbiți vindecarea și să reduceți dizabilitatea.

Optimismul supraviețuitorilor de accident vascular cerebral a fost asociat cu o gravitate redusă a accidentului vascular cerebral, dizabilitate fizică mai mică și niveluri mai mici de inflamație la sfârșitul a trei luni, potrivit unor cercetări preliminare prezentate la Conferința Internațională de Accident Stroke 2020 a Asociației Americane Stroke, miercuri, notează CNN.

„Rezultatele noastre sugerează că persoanele optimiste au un rezultat mai bun al recuperării, astfel stimularea moralului poate fi o modalitate ideală de a îmbunătăți sănătatea mentală și recuperarea după un accident vascular cerebral", a declarat primul autor Yun-Ju Lai, pentru CNN.

Pacientii si familiile lor ar trebui sa stie importanta unui mediu pozitiv care ar putea fi benefice, a declarat Lai, asistenta medicala si doctorant in departamentul de neurologie de la Universitatea din Texas Health Science Center din Houston.

„Acest nou studiu privind AVC se potrivește cu literatura mai veche, care a privit optimismul ca pe o terapie în ceea ce privește modul în care oamenii fac față bolii", a spus dr. Alan Rozanski, cardiolog la Sinai Mountain, care a studiat rolul gândirii pozitive în prevenirea și recuperarea bolilor.

„Au existat studii care au descoperit în mod constant că optimiștii tind să se recupereze de la o intervenție postoperatorie sau o intervenție chirurgicală de bypass mai rapid. Au avut tendința de a supraviețui atacurilor de cord mai bine și mai rapid," a spus Rozanski. „Optimismul poate fi unul dintre instrumentele importante, dacă doriți, pentru a ajuta oamenii să facă față bolilor și problemelor medicale".

Rolul inflamației

Studiul realizat pe 49 de pacienți cu AVC a constatat că severitatea accidentului vascular cerebral și nivelurile de interleukină-6 au scăzut pe măsură ce nivelurile de optimism au urcat. Interleukina-6 face parte din răspunsul imediat al organismului la vătămări, dar nivelurile cronice au fost asociate cu afectarea țesutului și boala. Proteina C-reactivă, semn al inflamației în organism, a scăzut, de asemenea, pe măsură ce optimismul a crescut.

Cu toate acestea, factorul de necroză tumorală alfa, un alt răspuns cheie la leziuni acute, care pot provoca, de asemenea, probleme pe termen lung, nu s-a modificat, a constatat studiul.

În timp ce rolul optimismului în bolile de inimă a fost bine cercetat, acesta a fost primul studiu care a arătat rezultate similare pentru pacienții cu AVC, au spus autorii.

„Știm că inflamația poate agrava recuperarea accidentului vascular cerebral", a spus dr. Ralph Sacco, care prezidează departamentul de neurologie de la Universitatea din Miami Leonard Miller School of Medicine, într-un interviu Skype pentru CNN.

„Au existat multe alte studii care au sugerat că depresia are legătură și cu recuperarea AVC", a spus el. "Deci orice putem face pentru a reduce depresia [și] pentru a îmbunătăți optimismul, poate avea un impact asupra reducerii și îmbunătățirii recuperării AVC".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel